Noutati :

Pregatiri pentru noul dosar de candidatura al Timisoarei pentru titlul de Capitala Culturala Europeana in 2021!

1 aprilie, 2016 - 05:17 PM
Autor: Anonim      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Asociatia Timisoara – Capitala Culturala Europeana a invitat operatorii culturali, institutiile de cultura si sectorul independent, din Timisoara si Arad, la TM2021 Cultural Café, un atelier de lucru care are scopul de a completa programul cultural propus in dosarul de candidatura al orasului Timisoara la titlul de Capitala Europeana a Culturii (CEaC) in anul 2021, folosind metoda ”world cafe” – un mod simplu, eficient si flexibil pentru gazduirea dialogului cu un grup mare de persoane interesate.

TM2021 Cultural Café urmeaza demersului de la inceputul acestui an in cadrul intâlnirilor de joi – „impreuna construim TM2021”- si isi propune ca prin abordarea temelor europene sa contribuie la dezvoltarea programului cultural propus pentru anul 2021.

Evenimentul s-a desfasurat in prezenta invitatilor europeni Jiří Sulženko, director al programului artistic Plzen 2015, Elsa Soro, expert cultural din Italia si Mattijs Maussen expert pentru candidatura la titlul de CEaC. Participantii au avut ocazia sa contribuie la fiecare dintre programele din dosarul de concurs si dialogheze cu invitatii europeni.

Redactarea colaborativa este o sarcina complexa, cu multe etape. Implicarea comunitatii in candidatura orasului, de-a lungul celor sase ani de când Timisoara si-a anuntat oficial intentia de a intra in competitia pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii, a reprezentat un atuu in fata juriului european in etapa de preselectie, iar noi continuam aceasta abordare deschisa pentru ca, indiferent de rezultatul competitiei, ceea ce ne dorim sa ramâna in urma acesteia este spiritul comunitar si coeziunea in jurul unor proiecte comune ale orasului”, spune Simona Neumann, director executiv al Asociatiei Timisoara – Capitala Culturala Europeana.

Andrei Ando, director executiv al Asociatiei Arad 2021, care a fost prezent la intâlnire alaturi de operatori culturali din Arad a spus : „As vrea sa felicit Timisoara pentru ca a ajuns pe lista scurta si pentru ca duce mai departe un proiect extrem de important pentru vestul României. Eu am convingerea ca Aradul poate contribui la imbogatirea programului de candidatura al Timisoarei si ca putem trece peste niste rivalitati intre cele dua orase ale caror radacini nimeni nu le mai cunoaste. Obiectivul nostru este ca Timisoara sa devina Capitala Culturala Europeana in 2021 si ca Aradul sa devina poarta de intrare in aceasta frumoasa capitala.

Jiří Sulženko, Pilsen European Capital of Culture 2015 Program Director: „Titlul de Capitala Europeana a Culturii este un proiect de mare, un proiect care te face sa te gândesti la dimensiunea lui, la amploarea pe care o poate lua si la conexiunea cu aspectele si tematicile europene. Chiar daca este atât de mare, scopul principal al titlului este acela de a schimba strategic orasul prin cultura. Nu este un festival, nu sunt artificii, este un concept, este o contributie a organizatiilor artistice si culturale si a sectorului independent pentru a schimba intr-adevar strategic orasul. Este necesar sa tinem cont de toate acestea atunci când venim cu o idee pentru un proiect care este mai mult culturala decât capabila sa propuna aceasta schimbare strategica.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...