Noutati :

Pregatiri de iarna pe Aeroportul Timisoara. Cum se va duce de asta data lupta cu nametii

29 octombrie, 2019 - 10:35 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Aeroportul International Traian Vuia din Timisoara se pregateste de iarna, in aceste zile. Zeci de utilaje sunt vor interveni in caz de zapada abundenta.

Trei tractoare, o autofreza, trei pluguri tractate, doua masini de pulverizare a solutiei de degivrare lichida si cate o masina de imprastiat uree granulata si doua utilaje multifunctionale dotate cu plus si perie si cu instalatie de imprastiat material antiderapant.

Aeroportul Timisoara mai are pregatite pentru aceasta iarna o autobasculanta, un autograder, un buldoexcavator multifunctional si un mini incarcator frontal. De asemenea, mai sunt 30-40 de lopeti care vor fi folosite pentru degajarea gurilor de scurgere de pe suprafata platformei de imbarcare si debarcare, precum si curatarea cailor de acces dinspre si spre terminal si platforma.

Tot pentru iarna care sta sa vina, Aeroportul Timisoara mai dispune si de doua autodegivratoare Vestergaard, cu lichid degivrant.

Pentru ca circulatia aeronavelor sa nu fie afectata de caderile de zapada, prioritate pentru deszapezire au pista, caile de rulare, calea de acces la Remiza PSI, pozitiile de parcare a aeronavelor aflate pe partea de sud a platformei si platforma de parcare a utilajelor.

Momentul in care va incepe efectiv deszapezirea se va stabili in functie de grosimea stratului de zapada depus, prognova meteo si traficul existent.

In cadrul Aeroportului International Timisoara a fost constituit Comitetul de Deszapezire, au fost efectuate toate demersurile pentru trecere la exploatarea de iarna a tuturor utilajelor din dotare. In momentul de fata exista 6 utilaje cu care facem deszapezirea pe suprafetele de miscare, un numar de doua utilaje cu care face degivrarea aeronavelor. Avem cantitati si stocuri de lichid degivrant si uree pentru asigurarea deszapezirii si personal suficient si instruit…Am demarat si o procedura de asigurare a unor servicii de deszapezire, cu o firma contractata. Este publicata pe SEAP. Asta este in cazul in care este nevoie. Si in momentul incheierii contractului cu aceasta firma apelam tot timpul la ei pentru ca este foarte util sa avem servicii asigurate si externe” a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, Adrian Parvanescu, director de siguranta si securitate a Aeroportului International Traian Vuia.

Angajatii Aeroportului din Timisoara sunt pregatiti ca dupa deszapezire, in cazul in care prognozele prevad temperaturi scazute, iar situatia o impune, sa aplice un strat de protectie chimica cu lichid pentru degivrarea suprafetelor de miscare. Acest lichid are proprietati chimice care confera un timp de mentinere a protectiei pe o perioadă de timp indelungata.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Din cele enumerate ,aia cu 40 de lopeti e cea mai tare!