Noutati :

Prefectul: muncitorii sa lucreze la autostrada Timisoara – Arad si sambata si duminica!

11 mai, 2011 - 12:14 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. A primit sarcina de la ministrul Transporturilor Anca Boagiu sa stea cu ochii pe lucrarile de la autostrada Timisoara-Arad! Prefectul de Timis, convins ca nu se vor termina la timp.

Luna decembrie a acestui an este un termen nerealist pentru inchierea lucrarilor la autostrada Timisoara-Arad, crede Mircea Bacala.

In acest moment, spune prefectul, treaba este finalizata in proportie de 43-44%.

Autostrada Timisoara - Arad

„Nu cred ca se vor incadra in termen. 44 la suta inseamna pregatirea terasamentului pentru covorul asfaltic. Le-am recomandat constructorilor sa intre si sambata si duminica la lucrari si sa intre in posesia unor date complete de la meteo pentru a-si putea organiza modul de lucru cat mai eficient”, a precizat prefectul Mircea Bacala.

El a mai explicat ca in proiectul autostrazii sunt prevazute 11 poduri, 14 pasaje, un acces la Centrul de Intretinere si Coordonare si un nod rutier. Or acestea sunt cel mai greu de realizat, a adaugat prefectul.

S-au inchis aproape toate siturile arheologice

Din cele 14 situri arheologice identificate pe traseul autostrazii Timisoara – Arad, 13 au fost deja inchise definitiv, iar ultimul a fost descarcat saptamana trecuta si e in curs de inchidere. In acest ultim sit au fost gasite obiecte de pe vremea Imperiului Roman si mai multe simboluri ale armatei romane, precum si alte obiecte din acea epoca.

Prefectul: constructorii vor prezenta date saptamanal legat de stadiul lucrarilor

Mircea Bacala a spus ca, daca pana acum constructorii ii prezentau datele stadiului lucrarilor pe intreg tronsonul de autostrada, de acum inainte o vor face saptamanal. Este vorba de portiunea de 20 de km cat va masura autostrada pe teritoriul judetului Timis. In acest moment, lucrarile sunt in grafic, adauga prefectul care se declara insa neincrezator ca podurile si pasajele se vor putea ridica la timp, intrucat necesita un volum mai mare de munca si resurse suplimentare.

Ultimii proprietari de terenuri de sub autostrada vor primi 6-7.000 de euro

Au mai ramas de expropriat cateva terenuri aflate in calea autostrazii. Prefectul Mircea Bacala a anuntat ca acestia vor fi despagubiti, intrucat aceasta este solutia, iar sumele ce le vor fi oferite sunt intre 6.000 si 7.000 de euro, a spus prefectul.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...