Noutati :

Prefectul Mircea Bacala solicita plenului CJT revocarea hotararii privind organizarea unui referendum in judet

1 august, 2011 - 06:42 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. Hotararea CJT privind organizarea unui referendum judetean in data de 18 septembrie pentru desfiintarea judetului Timis nu are aviz juridic. Acesta este motivul pentru care s-a cerut revocarea.

Consilierii judeteni se vor intruni joi intr-o sedinta de plen si vor decide, la solicitarea prefectului, daca vor revoca sau nu hotararea prin care solicitau organizarea unui referendum judetean pentru desfiintarea judetului Timis si capatarea statutului de judet al municipiului Timisoara.

Juristii Prefecturii au constatat ca acea hotarere a Consiuliului Judetean Timis nu are aviz juridic din partea acestei institutii, astfel ca am facut recurs gratios si am solicitat o motivare„, a declarat Mircea Bacala, prefectul judetului Timis.

Acesta a mai adaugat ca in functie de raspunsul venit de la CJT va decide daca va ataca sau nu in justitie hotararea CJT privind organizarea referendumului judetean.

In data de 15 iulie, consilierii judeteni ai USL si ai PNTCD au decis consultarea populatiei judetului Timis in cadrul unui referendum programat pentru data de 18 septembrie 2011. Referendumul urma sa contina doua intrebari: „Sunteti de acord cu intentia presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu, de a desfiinta judetul Timis?” si “Sunteti de acord ca, in cazul unei reorganizari teritoriale a tarii, municipiul Timisoara sa capete statut de judet?”. In acelasi timp, consilierii judeteni ai PDL, dar si secretarul CJT, Petrisor Nadastean, nu au fost de acord cu acest proiect pe motiv ca nu exista un proiect de lege in acest sens, la nivel national.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ar fi si culmea sa se faca prostia aia de referendum mai ales cu intrebarea aia stupida, pe care cred ca o vor manipulatorie cumva dar de fapt toata ideea USL-ista e de rasul lumii. Daca totusi il vor sa-l plateasca din banii lor

  2. Ideea asta USL-ista cu referendumul e total ridicola, mai ales cu intrebarea aia care probabil se doreste a fi manipulatorie dar de fapt e penibila, Vor referendum? Sa-l plateasca din banii lor at!

    • La fel de penibila ca si intrebarea lui bashescu despre reducerea numarului de parlamentari? Eu cred ca nu-i ATAT de penibila. 🙂