Noutati :

Prefectul Mihai Ritivoiu, despre scandalul steagurilor de la Primaria Timisoara: Mic tratat de manipulare a primarului Dominic Fritz

17 mai, 2022 - 01:00 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
7

TIMISOARA. Dupa ce la sfarsitul saptamanii trecute primarul Dominic Fritz lasa de inteles ca Prefectura Timis a cerut administratiei locale sa indeparteze steagurile arborate in fata Primariei Timisoara, prefectul Mihai Ritivoiu revine cu lamuriri. Acesta a precizat ca institutia pe care o conduce nu a facut altceva decat sa transmita catre primarie o sesizare pe care a primit-o la randul ei din partea unui timisorean.

CITESTE SI: E oficial! Colterm Timisoara a primit amenda de 14,5 milioane de euro pentru ca administratia Fritz nu a cumparat la timp certificatele de poluare pentru 2021

Mic tratat de manipulare a primarului Dominic Fritz.

Ma vad silit sa demontez niste acuzatii nefondate care arunca o umbra asupra prestatiei si activitatii Prefecturii Timis. Un cetatean a facut o sesizare, atat la Primaria Timisoara, cat si la Consiliul Judetean Timisoara si Prefectura. Reclama ca steagurile sunt prea multe si arborate necorespunzator. Noi ca si Prefectura suntem obligati ca orice sesizare vine, sa ii dam curs.

Am facut o adresa la Primaria Timisoara ca domnul X sesizeaza. … le solicitam sa ia masuri de arborare a drapelelor conform legislatiei in vigoare. Este cea mai diplomata si non invaziva maniera sa fac aceasta comunicare. Am pus in vedere ca exista o sesizare„, a spus prefectul Mihai Ritivoiu.

Pe de alta parte, reprezentantii Primariei spun ca legea este respectata, iar drapelurile sunt arborate in fata institutiei conform legii.

In adresa primita de la PMT ieri spune ca au fost luate masuri prin arborarea corecta a drapelului Romaniei in raport cu celelalte.
Nu cred si nu accept consideratii pe respectarea legii. Legea se aplica, nu se comenteaza. Domnul primar are un grup destul de sanatos in parlament care poate aduce modificari legii. Eu nu cred ca la Berlin steagurile nu sunt conform cu legislatia„, a adaugat prefectul Mihai Ritivoiu.

Practic, sesizarea ajunsa la toate institutiile, cu privire la modul de arborare a drepelelor citeaza Legea 75 din 16 iiulie 1994, in care se precizeaza ca „drapelele altor state se pot arbora pe teritoriul Romaniei numai impreuna cu drapelul national si numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivitati si reuniuni internationale, pe cladiri oficiale si in locuri pubnlice stabilite cu respectarea prevederilor legale„. De asemenea, legea spune ca „drapelul Romaniei se arboreaza alaturi de mai multe drapele de stat straine si numarul drapelelor este impar, drapelul Romaniei se va aseza in mijloc. Daca numarul drapelelor este par, drapelul Romaniei va fi asezat in stanga drapelului impreuna cu care ocupa centrul, privind drapelele din fata„.

Or, niciuna dintre aceste prevederi nu era initial respectata la Primaria Timisoara, lucru vizibil chiar in fotografiile primarului Fritz. In corespondenta purtata cu Prefectura Timis, autoritatile locale precizeaza ca au luat „masuri pentru arborarea conforma a drapelelor din fata sediuliu institutiei prin pozitionarea corecta a drapelului Romaniei in raport cu cele ale altor state” si justifica mentinerea drapelelor arborate permanent prin faptul ca la Timisoara ajung foarte des delegatii oficiale ale altor state cu care orasul are relatii de infratire sau cooperare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 7comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. chiar trebuie sa ne uitam in gura la asta care a fost organizator de ruga satului pana acum? de cand e prefect tot baga bete in roate orasului

 2. Nu exista consiliul județean Timișoara. Și eu am sesizat către prefectura deșeurile neridicate de către cei ce au curățat una dintre parcările de pe dj691spre Pișchia, datorită faptului că de la cjt și garda de mediu nu s-a găsit o rezolvare , dar deșeurile sunt tot acolo.

 3. Se pare ca domnul prefect a rezolvat toate problemele din judet, s-au destructurat toate retelele de crima organizata, trafic de refugiati si asa mai departe. Toata bune si frumoase si acum domnul prefect Tipatescu se ocupa de steaguri la sesizarea cetateanului turmentat. Nu ca Fritz ar fi un mare competent si geniu de invidiat dar daca domnul prefect se ia de steagurile respective e clar cat il intereseaza adevaratele probleme ale cetatenilor…

 4. Da, la Primărie sosesc aproape zilnic delegații ale corurilor „gospel” din întreaga lume.
  Steaguri rogvaiv sunt?
  Sunt cele mai importante!

 5. Bine ca ai inventat abonamentul de parcare în fata blocului , l-am făcut degeaba vad ca 90% dintre cetățeni nu au făcut și nu au nici o treaba…

  • La cetățenii care nu au abonament telpark mh ,gj,etc ..ma refeream ..

 6. Nu am văzut culorile specifice „difractiei luminii”, un simbol al „unirii tuturor cu toți (in gand si fapta”).
  Sper sa nu fie uitate; „culorile” ar trebui amplasate, sub forma de steag, chiar langa drapelul orașului!