Noutati :

Prefectul de Timis Eugen Dogariu: Mutarea Dermatologiei nu este o prioritate, unele clinici care functioneaza in spatii retrocedate ar trebui mutate

22 mai, 2013 - 12:47 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Prefectul judetului Timis, Eugen Dogariu, crede ca mutarea Clinicii de Dermatologie din centrul Timisoarei in Complexul Studentesc, nu este o prioritate pentru oras si ca mai degraba clinicilor care functioneaza in spatii retrocedate le-ar trebui gasite cat mai grabnic alte locatii.

Probabil ar fi mai importanta mutarea unor clinici care functioneaza in spatii retrocedate„, a spus prefectul care a mentionat  ca intentia primarului Nicolae Robu  de a muta clinica in incinta Spitalului Militar „a fost o neintelegere„.

Prefectul a mai spus ca nu a avut nicio discutie cu primarul in privinta mutarii clinicii de Dermatologie, afirmand ca „domnul Robu are consilierii lui cu care se consiliaza„.

Este pentru prima oara cand prefectul  Eugen Dogariu isi exprima public parerea in aceasta chestiune. De exact un an de cand este in fruntea prefecturii judetului Timis s-a ferit sa ia pozitii visavi de actiunile Primariei Timisoara si ale edilului sef. Singura chestiune in care s-a implicat trimitand un recurs gratios a fost proiectul privind amplasarea teraselor in parcuri.

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu a intentionat initial sa mute Clinica de Dermatologie in cladirea apartinand Spitalului Militar din Timisoara. Dupa o serie de discutii cu directorul spitalului, precum si cu ministrul Apararii, Mircea Dusa, Robu a aflat ca mutarea clinicii in acest spatiu nu este posibila. Atunci a decis sa caute o noua locatie. Si a gasit: fosta cladire a Universitatii Tibiscus din Complexul Studentesc.

Dupa ce a gasit locatia, cu ajutorul consilierilor PDL, Nicolae Robu a reusit sa promoveze un proiect de hotarare pentru mutarea Dermatologiei. Singura conditie a fost ca mutarea sa aiba loc numai in momentul in care cladirea este complet renovata si dotata.

Intre timp, medicii, asistentele, precum si pacientii Clinicii de Dermatologie, au protestat de  mai multe ori, ei nefiind de acord cu aceasta mutare, insa manifestarile de nemultumire s-au incheiat, dupa emiterea hotararii de Consiliu Local care legifereaza transferul unitatii medicale din centru in campusul universitar.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...