Noutati :

Prefectul de Timis, dupa ce Raed Arafat a prelungit carantina la Timisoara: Ordinul a fost emis urmare a consultării cu Ministrul Sanatatii, in scopul asigurării interesului general legitim al comunitatii

21 martie, 2021 - 08:28 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Prefectul de Timis Zoltan Nemeth a venit cu precizari dupa ce seful DSU Raed Arafat a sfidat decizia Comitetului pentru Situatii de Urgenta Timis si a hotarat sa prelungeasca restrictiile la Timisoara si in cele 4 comune periurbane pentru inca 3 zile.

CITESTE SI: Raed Arafat isi bate joc de Timisoara. Ne-a impus din pix inca 3 zile de carantina, sfidand decizia CJSU. Nu se ridica restrictiile nici in Dumbravita, Mosnita, Giroc si Ghiroda 

Nemeth spune ca hotararea lui Raed Arafat a fost luata dupa consultarea cu minsitrul Sanatatii Vlad Voiculescu si ca cele 3 zile de carantina sunt in interesul sanatatii comunitatii.

Prin Ordinul nr. 6699 din data de 21.03.2021 emis de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, domnul secretar de stat Raed Arafat, s-a dispus prelungirea măsurii de carantinare zonală a municipiului Timișoara și a comunelor Ghiroda, Dumbrăvița, Giroc și Moșnița Nouă pentru o perioadă de 72 de ore, începând cu data de 22.03.2021 ora 00:00 și până la data de 24.03.2021 ora 24:00.
Pe durata prelungirii măsurii de carantinare zonală, în zona carantinată se vor aplica măsurile din Ordinul nr. 6578/06.03.2021 emis de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, astfel cum a fost modificat prin Ordinul nr. 6604/10.03.2021, adică se vor aplica aceleași restricții și condiții de deplasare, aplicabile începând cu data de 08.03.2021 în cele 5 localități.
În perioada de 72 de ore de prelungire a măsurii de carantinare se va analiza oportunitatea și necesitatea prelungirii măsurii de carantinare ulterior acestei prelungiri temporare.
Ordinul a fost emis urmare a consultării cu Ministerul Sănătății, în scopul asigurării interesului general legitim al comunității pentru protejarea sănătății publice, urmare a neîntrunirii numărului minim de voturi în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș pentru prelungirea măsurii de carantinare zonală.
Aceste măsuri au ca scop prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Lipsa unei decizii de prelungire a carantinei înainte de manifestarea efectelor pozitive de reducere a incidenței poate duce la o creștere necontrolată a cazurilor pe termen scurt, și astfel, poate duce la crearea unui blocaj al autorităților locale în asigurarea răspunsului la situația generată de riscul epidemiologic.
Având în vedere situația deosebit de gravă prin care trece acum sistemul local de sănătate, facem apel la populație să respecte cu strictețe noile măsuri impuse, astfel încât, în cel mai scurt timp, rata persoanelor infectate să înceapă să scadă„, a transmis prefectul de Timis pe pagina sa de Facebook.

CITESTE SI: Dominic Fritz despre prelungirea restrictiilor de catre Arafat: Salut hotararea de a continua carantina in forma in care CJSU a decis-o acum doua saptamani, pentru Timisoara si toate cele 4 comune periurbane 

CITESTE SI: Nu sunteti in stare de nimic, a ajuns sa ne conduca Bucurestiul. Domnilor Nica, Fritz, Nemeth, plecati acasa! Reactia deputatului de Timis Alfred Simonis dupa prelungirea carantinei la Timisoara de catre Arafat Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Așa se instaurează dictatura. O decizie luată în urma unui vot, nu discutăm daca a fost bună ori rea, este ignorată și se anulează de ordinul dat de un individ. In nici un caz nu mai este democratic.

  2. Nu mai pot ăștia de sănătatea noastră,oricum asta e doar un antrenament la ce va fii…țineți va bine