Prefectul cere sa se colecteze deseuri electrice si electronice si din gospodariile din satele judetului

TIMISOARA. Colectarea deseurilor elecrice si electronice se face, la Timisoara, periodic. In schimb, la tara, oamenii nu beneficiaza de acest serviciu. Prefectul Mircea Bacala a observat si a solicitat colectarea si in sate si comune.

„Am constatat ca in satele si comunele din Timis, din 1989 incoace nu s-au colectat deseuri electronice si electrocasnice. Am avut o intalnire cu seful Garzii de Mediu din Timis, cu Marian Eperies si i-am solicitat sa imi faca o informare unde sunt aruncate la marginea satului astfel de deseuri si ce masuri ia institutia pe care o conduce”, a declarat Mircea Bacala, prefectul de Timis.

Mai mult, Bacala a transmis primariilor din judet o scrisoare prin care informeaza primarii ca au obligatia de a colecta si gestiona deseurile electronice si electrocasnice o data pe semestru.

„Macar acum sa facem ceva in acest sens, daca pana acum nu s-a facut nimic. In judet, la marginea localitatilor sau in canalele apelor pluviale sunt aruncate frigidere, congelatoare, masini de spalat sau baterii de masini”, a declarat Bacala.

Reprezentantul Guvernului in teritoriu spune ca atat administratiile locale, cat si persoanele fizice, pot primi amenzi usturatoare pentru aruncarea deseurilor electronice si electrocasnice la marginea comunei.

Astfel, pentru administratiile locale, amenzile pornesc de la 10.000 de lei si pot ajunge pana la 50.000 de lei. Pentru persoanele fizice, amenda poate fi intre 500 de lei si 10.000 de lei.

In judetul Timis sunt 16 puncte de colectare a deseurilor electronice si electrocasnice in Timisoara, Lugoj, Sannicolau Mare si Buzias.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Etichete