Predica de Anul Nou a Papei perturbata de un roman

Un barbat cu cetatenie romana a intentionat sa perturbe predica tinuta in prima zi a Anului Nou de Papa Benedict al XVI-lea. El a intins pe una din colonadele din jurul pietei Sfantul Petru un banner cu mesajul ‘Opriti terorismul!’.

Barbatul, care s-a identificat drept Iulian Jugarean, a escaladat o colonada de pe marginea pietei, iar mai multi ofiteri de politie italieni au încercat sa îl convinga verbal sa coboare. Protestul romanului nu a parut sa îl deranjeze pe Suveranul Pontif, care si-a continuat predica, scrie Agerpres.ro.

Jugarean (45 de ani) nu este la prima actiune de acest fel. În prima zi a Craciunului, el a fost blocat în timp ce încerca sa întrerupa slujba oficiata de Papa. Mai mult, în anul 2011, Iulian Jugarean a incendiat un exemplar al Bibliei în Piata Sfantul Petru.

În predica sa oficiata marti, Papa Benedict al XVI-lea s-a declarat convins ca pacea va predomina în 2013, în ciuda inegalitatii, a terorismului si a „capitalismului financiar nereglementat” care afecteaza astazi lumea.

Benedict al XVI-lea a oficiat marti slujba de Anul Nou la Bazilica Sfantul Petru, de ziua mondiala a pacii, pe care Biserica Catolica o celebreaza în fiecare an la 1 ianuarie. În randurile din fata s-au aflat diplomatii acreditati la Sfantul Scaun, care saptamana viitoare vor asista la discursul anual al papei despre dificultatile saracilor lumii si despre regiunile afectate de razboi.

Papa s-a referit la „focarele de tensiune si de confruntare provocate de inegalitatea tot mai mare dintre bogati si saraci si de predominanta mentalitatii egoiste si individualiste, care este de asemenea una din manifestarile capitalismului financiar nereglementat”.

Stelian Jugarean, salvat de Robert Turcescu

Iulian Stelian Jugarean a intrat pentru prima oara în atentia opiniei publice pe 15 iunie 2009, data la care era directorul publicatiei pitestene „Oferta de la A-Z”. El s-a suit atunci pe acoperisul Case Presei si a amenintat ca urma sa se arunce, dorind astfel sa obtina eliberarea lui Cornel Penescu, care se afla în arest la acea data.

Jugarean a tiparit fluturasi pe care i-a aruncat de pe cladirea înalta de 70 de metri, iar în acei fluturasi se spunea ca arestarea lui Cornel Penescu ar fi doar o conspiratie politica pusa la cale de Traian Basescu. “Basescu a regizat, Macovei, Morar si Boc au executat,” a scris Jugarean pe fluturasi. În cele din urma, el a fost convins sa coboare de pe Casa Presei de catre Robert Turcescu.

 

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...