Predarea deseurilor electrice si electronice la centrele de colectare RETIM de la Timisoara este GRATUITA. Ce trebuie sa faci daca vrei sa iti fie preluate de acasa

TIMISOARA. Daca ai un frigider, un televizor sau o masina de spalat defecte, sau chiar si un telefon mobil care nu mai functioneaza, RETIM te ajuta sa scapi de ele.

Categoria deseurilor de echipamente electrice și electronice cuprinde orice echipament care se conecteaza la priza, are un cablu, functioneaza pe baterii sau are o placa de circuit. Acestea se transforma in deseu in momentul in care se defecteaza iremediabil, nu mai indeplinesc toate functiile pentru care au fost create sau, pur si simplu, nu mai sunt folositoare pentru proprietar.

In aceasta categorie intra frigidere, masini de spalat, televizoare, telefoane mobile, lampile de noptiera, panourile solare, unelte electrice și electronice cu excepția celor industriale, console de jocuri etc.

Pentru a le preda la centrele RETIM, una dintre conditii este ca aparatele defecte sa fie duse intregi. Nu se preiau doar parti din echipamente.

Foarte important este faptul ca RETIM NU percepe nicio taxa la predarea deseurilor la cele patru centre de colectare din oras. Acestea vor fi preluate gratuit si depozitate in containerele speciale pe care societatea le are in dotare.

Iata programul centrelor de colectare din Timisoara:

1) punct colectare DEEE – Str. Ovidiu Cotrus, nr. 201 (fosta adresa: Calea Chisodei, Str. Mile Carpenisan, nr. 3). Program: L-V: 9:00-17:00, S: 8:00-16:00
2) punct colectare DEEE – Calea Mosnitei nr. 2 – 4. Program: L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00
3) punct colectare DEEE – Aleea Avram Imbroane nr. 70. Program: L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00
4) punct colectare DEEE – Calea Torontalului nr.94. Program: L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00

Deseurile din echipamente electrice si electronice preluate si de la domiciliu

RETIM pune la dispozitia celor care locuiesc in Timisoara si in comunele din apropiere si serviciul de preluare a deseurilor de echipamente electrice si electronice de la domiciliu, insa acesta nu este gratuit.

Pentru a beneficia de acesta, atat persoanele fizice, cat si firmele, trebuie sa faca o comanda online, ce poate fi trimisa pe adresa [email protected]. Plata serviciului se va face in avans, iar RETIM urmeaza sa programeze data la care sunt preluate deseurile.

Tariful/ Item include serviciile de manipulare, ridicare, transport, neutralizare, inclusiv de la etaj, din apartament. Cei care vor apela la acest serviciu sunt rugati sa specifice exact ce obiecte vor fi colectate.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. Program de gravide. servicii din ce in ce mai proaste si mai scumpe. era de o mie de ori mai bine cu curatenia de primavara toamna. dar in loc sa extinda ce functiona, strica tot. de acolo nu iesea spaga. nu se putea fura

 2. Din ce in ce mai multe servicii pe care firmele care au contract cu primaria ar trebui sa le presteze pentru cetateni sunt puse in sarcina acestora. Acest trend care a fost dat de admininstratia Fritz continua sa se extinda pana cand vom ajunge sa ducem noi gunoiul la centrele Retim pentru ca asa o cer idealurile progresismului.

  • Ce treaba are Fritz? Doar nu conduce el retim si nu a venit el cu reciclarea. E o practica din mai multe orase. Dar ce sa vezi? Nu ne mai dezvoltam niciodata cu oameni ca tine care prefera sa faca circ decat sa inteleaga faptul ca se schimba lucrurile

 3. nu mai e mult si prevad ca o sa ne cheme la ei sa ducem si gunoiul menajer !!

  • Te mai rabda prostia?

 4. Pana nu ducem gunoiul in fata casei primarului, astia tot o sa-si bata joc de noi. Preturile incasate de RETIM cresc continuu, dar ei ne „invita” sa ne ducem noi gunoiul in anumite locatii din oras. Maine vor spune sa-l ducem direct la Ghizela ca acolo e deponeul. S-a ajuns totusi prea departe! Fritz, tu cand te mai ocupi si de orasul asta? Pana la urma RETIM-ul e 50% al primariei…

  • Esti prost. RETIM nu e al primariei tampitule, e angajat de primarie ca Bratner sau altele. Nu mai manca cacat si pune dracu mana si strange gunoiul dupa tine. Sa te si arunci cu el, ca ti umbra pamantului degeaba