Noutati :

Precontracte de munca pentru detinutii muncitori de la Penitenciarul Timisoara

8 iulie, 2011 - 12:32 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Precontracte dupa gratii. Detinutii timisoreni care  lucreaza intra in piata muncii inca de la primele zile dupa eliberare. Este cazul a zece puscariasi care au semnat precontracte cu diverse firme timisorene. Aceasta, dupa ce au muncit sute de ore in detentie.

Jumatate dintre puscariasii din Penitenciarul Timisoara lucreaza in timpul detentiei.

Din cei aproape 1.200 de detinuti, 600 sunt scosi in oras la munca la amenajarea parcurilor, la renovarea cladirilor etc.

“Am implementat mai multe proiecte care privesc angajabilitatea persoanelor private de libertate. Unii dintre ei au semnat precontracte cu mai multe firme, dupa ce sunt eliberati sunt angajati”, ne-a spus Magdalena Radu, purtatorul de cuvant al penitenciarului de pe strada Popa Sapca.

Ea a adaugat ca zece dintre cei mai seriosi detinuti au semnat deja asemenea contracte. Cele 600 de puscariasi participa si la cursuri de formare profesionala. Ei sunt instruiti in diverse meserii, iar cand ies de dupa gratii au o calificare ce ii ajuta sa-si gaseasca o slujba. Muncile campului, ingrijitul animalelor sau munca in constructii le aduc slujbe celor ce invata o meserie dupa gratii. Pentru participarea la aceste activitati, detinutii se aleg si cu scurtarea perioadei de detentie.

Astazi, la Timisoara, a avut loc un seminar de promovare a angajabilitatii in mediul penitenciar, la care au participat reprezentanti ai Penitenciarelor Timisoara, Arad, Craiova si Tichilesti si ai mai multor institutii de servicii sociale din vestul tarii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...