Practica studenteasca ii ajuta pe tineri sa-si gaseasca un loc de munca. Proiectul Liga AC LABS, o trambulina spre un job bine platit

TIMISOARA. Proiectele pregatite de ligile studentesti ajuta multi tineri care doresc sa lucreze sa-si gaseasca un job care sa fie pe placul lor si care sa le ofere oportunitati in cariera.

Dupa 10 saptamani de practica, Florin Cotoranu, student al Universitatii Politehnica Timisoara, a fost angajat in cadrul unei multinationale cu sediul la Timisoara. Daca la inceput s-a adaptat mai greu tipului de lucru din stagiul de practica, cu timpul, abilitatile sale s-au dezvoltat tot mai mult, iar compania a fost convinsa ca tanarul politehnist reprezinta o solutie pentru viitor. Acum este angajat part-time pe postul de software developer.

„Lucrez part-time ca sa pot sa-mi termin si studiile. Initial m-am inscris in cadrul Laboratoarelor Aplicate ale Ligii AC pentru ca voiam sa invat ceva nou, insa pe parcurs mi-am dat seama ca pot invata foarte multe si din postura de angajat“, explica Florin.

O noua editie a Ligii AC LABS a inceput. Sute de studenti ai Universitatii Politehnica vor urma stagii de practica pe intreg parcursul semestrului II, la companii multinationale cu sediul in Timisoara.

„La finalul laboratoarelor, aproape jumatate dintre studentii participanti isi gasesc un loc de munca in domeniu, la firma la care au facut practica sau la alta companie”, ne spune Laura Mitricioiu-Buse, coordonatorul din acest an al proiectului.

„Multe activitati vin in completarea celor pe care le facem noi la cursuri. Nu suntem deloc multumiti de ceea ce inseamna practica studenteasca, iar din acest motiv vrem sa le oferim studentilor cele mai bune conditii si, cu sprijinul companiilor implicate in acest proiect reusim, in parte, acest lucru“, explica si decanul Facultatii de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Politehnica Timisoara, Horia Ciocarlie.

Avantajele urmarii stagiului de practica la o companie si nu in cadrul facultatii il explica foarte exact Florin Cotoranu: „In scoala, focusul este axat pe dezvoltarea unei perspective de ansamblu asupra domeniului si a unui set de cunostiinte fundamentale. La locul de munca insa inveti foarte multe lucruri practice, care le complementeaza foarte bine pe cele din scoala”.

Liga AC LABS reprezinta unul dintre cele mai importante proiecte IT din Timisoara care se adreseaza studentilor. Scopul sau este crearea unui cadru in care studentii din Universitatea Politehnica Timisoara interactioneaza cu marile companii din zona de vest. Liga AC vine atat in sprijinul studentilor, cat si in cel al mediului privat.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.