Noutati :

POZE! Muzeul Grigore Antipa isi redeschide portile dupa ani de reabilitari! VEZI FOTO cu noul muzeu national de Istorie Naturala din Bucuresti!

15 septembrie, 2011 - 10:29 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

De nerecunoscut sau ca un muzeu de mare tinuta ce poate concura cu cele din alte orase mari ale Europei! Aasa arata acum Muzeul Antipa care se va deschide publicului pe 17 septembrie dupa aproape trei ani in care a fost in renovare. Muzeul a suferit schimbari radicale. Circuitul muzeal a fost refacut in totalitate, exponatele regrupate, iar modul de expunere a fost transformat spectaculos.

La subsol se afla exponate care redau biodiversitatea din Romania. La parter se afla exponate animale din intreaga lume, iar la etaj – o serie de colectii, printre care se numara Cabinetul lui Grigore Antipa, expozitia de minerale si roci, Sala Fosilelor, Sala Insectelor, sala trofeelor etc„, a declarat miercuri directorul muzeului Dumitru Morariu, in timpul unei vizite organizate pentru presa.

In muzeu sint expuse circa 2.000 de exponate, dintre care 37 sint exemplare noi, primite de muzeu anul acesta. Cele mai spectaculoase exponate sint ursul alb, foca, oaia canadiana, vulpea polara si un cap de elefant apartinind unui exemplar de 75 de ani.

Printre noutatile muzeului se numara o diorama de 17 m lungime, o pestera artificiala de 20 m lungime si cea mai mare proiectie digitala a unei ploi din savana.

Muzeul va avea cinci sali in care se vor proiecta documentare, 66 de infotouch-uri, proiectii 3D, plasme si sisteme interactive de prezentare a exponatelor. Noua organizare a muzeului prevede spatii destinate interactivitatii, sali multimedia si compartimente amenajate ca laboratoare, in care vizitatorii vor putea face sau asista la experimente stiintifice, demonstratii si lucrari de laborator.

Lucrarile de renovare au costat aproximativ 14 milioane de euro, fonduri provenite de la Ministerul Culturii si din finantari europene.

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” va putea fi vizitat de marti pana duminica inclusiv, in intervalul orar 10.00 – 20.00 (la ora 19.00 intra ultimul vizitator), pretul unui bilet intreg fiind de 20 de lei. Lunea, muzeul este inchis.

Pretul intreg al unei bilet va fi 20 de lei, pentru pensionari 10 lei, iar pentru elevi – 5 lei.

SURSA FOTO: www.hotnews.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...