Povestile campionilor de ieri, de azi si de maine in numarul 3 al revistei ‘Nascut pentru Sport’. Lansarea de la Timisoara urmata de ‘Concertul sporturilor’ organizat la manejul de pe Calea Lugojului

TIMISOARA. Sportivi si antrenori care de-a lungul anilor au adus glorie Timisoarei si judetului prin performantele reusite isi vor regasi povestile spuse in paginile numarului 3 al revistei „Nascut pentru Sport”.

Publicatia a fost editata de Asociatia Junior Sport si Consiliul Judetean Timis prin Centrul de Cultura si Arta si este cel mai important produs de manifestare al Caravanei Educatiei in judetul Timis, ajunsa la editia a IV-a. Revista va fi lansata oficial in 5 octombrie, de Ziua Educatiei Nationale. Evenimentul are loc de la ora 10, in Sala Multifunctionala a Consiliului Judetean Timis.

La lansarea acestui numar sunt asteptati reprezentantii partenerilor si sponsorilor Caravanei Educatiei in judetul Timis: Alin Nica – presedintele Consiliului Judetean Timis, Cristian Cindea – viceprimar al Orasului Buzias si presedinte CS Phoenix Buzias, Ionut Stanusoiu – primar al Comunei Ghiroda, Florin Bucur – primar al Comunei Mosnita Noua, Dan Vartosu – primar interimar al Comunei Giroc, Ion Gosa – primar al Comunei Dudestii Noi, Flavius-Alin Rosu – primar al Comunei sag, Cosmin Hogea – inspector scolar general adjunct la Inspesctoratul scolar Judetean Timis, Conf. univ. dr. ing. Florin Dragan – Rectorul Universitatii Politehnica Timisoara, Prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea – Rectorul Universtatii de Vest din Timisoara, Adrian Tal – director la CS Politehnica, Doru Costica – director la CS UVT, Raul Buzgar – production country leader la Decathlon International, Andreea Calin – reprezentant World Class Timisoara, Lucian Perescu – owner Padel Center, Elisabeta Popa Voicu – owner Sweet Pink by Eli.

La acest eveniment sunt asteptate nume mari ale sportului timisean – sportivi, antrenori, reprezentanti ai conducerii cluburilor – majoritatea promovati in acest numar de revista, cum ar fi: Beatrice Coca, Andrei Pobega, Marius Poclid, Raul Avram, Sebastian Gavrila, Petre Brindusan, Teodor Moisa, Nicoleta Mariana Husar, Mihaela Dospina Ilie, Oana Staicu, Alina Cioriciu, Cosmin Cioriciu, Codrut Nicorici, Ion Mihai, Marius Ciocoiu, Cristian Stoenescu, Bede Laszlo Arthur, Ana Maria Bucsa, Dan Adrian Pandur, Bogdan Ghisa, George Coca, Victor Leahu, Dan Jitaru, Oana Ionescu, Silvia Prejban, Emanuel Patrascu, Vali Miculescu, Dani Ciresan, Zamfir Moldovan, Cristian Bratu, Laurentiu Covaci, Tania Pavel, Adrian Meleanca, Eleonora Mihalca, Adriana Paraschiv, Marina Bituleanu, Mihai Babaita, Teodora Meluta, Ovidiu Cuc, Robert Lupu, Vlad Neaga, Alexandru Krepelka, Ladislau Giurisici, Cosmin Ardelean, Iulia Dragoi, Octavian Har Ganta, Pietru Secman, Gabrielle Secman, Miriam Sava Roseanu, Natalia Marcu, Ingrid Bicfalvi, Patrick Gordan, Larisa Maria Nitu, Denisa Capalnas, Jamina Elena Ciocoiu, Alessia Marcu, Denis Iovescu, Luca Preda, Dominic Cioriciu, Raul Radu, Ioana Usvat.

Caravana Educatiei in judetul Timis editia a IV-a este parte a proiectului national Nascut pentru Sport, proiect initiat, in urma cu 11 ani, de Asociatia Junior Sport, pentru care Ministerul Educatiei este partener oficial national. In cadrul Caravanei Educatiei in judetul Timis, Inspectoratul scolar Judetean Timis este, inca de la prima editie din 2019, partener oficial local. Caravana Educatiei in judetul Timis editia a IV-a este un proiect cuprins si promovat in programul „TIMISOARA CAPITALA EUROPEANA A CULTURII” – Timisoara 2023.

In ce consta Caravana Educatiei in judetul Timis – editia a IV-a? in editarea si tiparirea Revistei Nascut pentru Sport Timis nr. 3 si in distributia acesteia in scolile cu clasele I-VIII din judetul Timis, de catre marii sportivi si antrenori timiseni promovati in acest numar de revista, in cadrul a 12 editii ale actiunii „AZI SUNT PROFU’ TAU DE SPORT!”. Toate editiile acestei actiuni sunt desfasurate sub egida Ministerului Educatiei, prin Inspectoratul scolar Judetean Timis si sunt organizate de Trima Events – compania de PR & Marketing & Coordonare distributie partenera a Asociatiei Junior Sport.

Revista Nascut pentru Sport Timis nr. 3 a fost tiparita in 5000 de exemplare, iar acestea au fost realizate cu suportul venit de la: Consiliul Judetean Timis, prin Centrul de Cultura si Arta al judetului Timis (parteneri principali); Primariile Buzias, Giroc, Ghiroda, Mosnita Noua, Dudestii Noi si sag (parteneri); CS Politehnica Timisoara, CS UVT (partenerii oficiali locali); Decathlon, Herbalife Nutrition, World Class (sponsori principali), ICE DYP, Hotel Spa Ice Resort, Padel Center, CS Ripensia, Women Rally, Sweet Pink by Eli (sponsori).

Concertul Sportului Timisean, la manejul Timisoara, cu un invitat special

Atat la lansarea Revistei Nascut pentru Sport Timis nr. 3, cat si la „CONCERTUL” SPORTULUI TIMISEAN, avem privilegiul de a o avea, ca SPECIAL GUEST, pe Silvia Stroescu, marea noastra campioana europeana, mondiala si olimpica la gimnastica artistica, care este, de peste 7 ani, ambasador Nascut pentru Sport. In plus, Silvia Stroescu, de curand, a devenit ambasador pentru doua sporturi – echitatie si automobilism.

Prima actiune din seria „Azi sunt profu’ tau de sport” este programata la o zi dupa lansare, in 6 octombrie, la manejul Timisoara, de la ora 11. La eveniment sunt asteptati toti timisenii.

Practic, in baza ecvestra, 100 de elevi din mediul rural – respectiv de la scoala Gimnaziala din Gottlob si Liceul Romulus Paraschivoiu din Lovrin – dupa ce vor asculta mesajele invitatilor – sportivi, antrenori, reprezetanti ai cluburilor sportive timisene, dar si mesajele partenerilor proiectului, sunt invitati sa urmareasca mai multe demonstratii sportive, cum ar fi: echitatie, dans sportiv, atletism, laser run, tenis de masa, motociclism, automobilism, scrima, Kempo, Karate, Judo, fotbal, rugby etc., iar la final vor primi, cu autografe, mai multe exemplare din revista.

Celelalte 11 editii ale actiunii „AZI SUNT PROFU’ TaU DE SPORT!” vor fi organizate atat in scolile din Timisoara – Liceul cu Program Sportiv „Banatul” (13 octombrie), Scoala Gimnaziala nr. 30 (14 octombrie), Colegiul National Banatean (17 octombrie), Scoala Gimnaziala nr. 21 (19 octombrie), cat si in scolile din alte localitati din judetul Timis – Scoala Gimnaziala din Sag (7 octombrie), Scoala Gimnaziala din Ghiroda (10 octombrie), Scoala Gimnaziala din Giroc (11 octombrie), Scoala Gimnaziala din Mosnita Noua (12 octombrie), Scoala Gimnaziala din Dumbravita (18 octombrie), Licerul Teoretic din Buzias (20 octombrie) si Scoala Gimnaziala din Dudestii Noi (21 octombrie).

Echipa Nascut pentru Sport are un crez si vi-l impartasim si dvs.: educatia unui popor prin sport, prin promovarea efectiva a marilor valori, ca repere de referinta in formarea unor caractere de invingatori pentru micutii nostri, este un DREPT, iar noi ne-am asumat, ca o misiune, OBLIGATIA sa-l slujim. Nascut pentru Sport este mai mult decat o revista. Nascut pentru Sport este un spirit, o energie vie, generata de oameni-suflet, pentru oameni-suflet. Nascut pentru Sport este un mod de viata pus in slujba dezvoltarii sportului de masa, dar si al promovarii excelentei din sportul de perfomanta, in special din mediul juvenil. Echipa Nascut pentru Sport doreste foarte mult ca in Romania sa se ia, cu adevarat in serios, educatia fizica si sportul, ca parte integrata a MARII EDUCATII a unei natii. Echipa Nascut pentru Sport a inteles importanta educatiei fizice si a sportului si, de 11 ani, sub sloganul TRIMITETI COPIII LA SPORT!, a initiat o campanie permanenta, campanie prin care si-a propus (si a si reusit) sa constientizeze opinia publica in legatura cu importanta de necontestat a miscarii si sa demonstreze faptul ca sportul trebuie privit ca un stil de viata sanatos, menit sa dezvolte armonios. Nascut pentru Sport este cel mai complex proiect din Romania de educatie si cultura sportiva pentru copii”, spune Beatrice Mercado, presedintele Asociatiei Junior Sport si editor Revista Nascut pentru Sport.

Foto: curiozitati.md

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. doru spune:

    copil fiind in curtea scolii mingea o bateam ..,iar azi gasim doar lacate, bisericute si containere.!
    Am trimite copii la sport mai cu drag …. daca am gasi si ceva infrastructura sportiva adegvata !! … nu doar tot felul de sali si cluburi private care iti iau o gramada de bani si investesc mega putin in materiale ca doar sunt privati si totul e pe baza de profit !!!?