Noutati :

Povestea oamenilor cu suflet mare, care sterg lacrimile pline de dor ale copiilor, merge mai departe. Salvati Copiii Timisoara infiinteaza un nou centru de zi pentru micutii cu parinti plecati in strainatate

3 octombrie, 2018 - 10:29 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Sunt uniti in aceeasi poveste plina de dor. Este vorba despre o multime de copii din judetul Timis care au parintii plecati in strainatate si care, incepand de anul acesta, vor gasi o a doua familie in reprezentantii Salvati Copiii.

CITESTE SI: Cine sterge lacrimile amare de dor ale copiilor din Timisoara cu parinti plecati in strainatate. ‘Ei ii spun mama’. O poveste sfasietoare despre oameni cu suflete de aur 

Dupa ce a infiintat un centrul after school pentru acesti copii in Timisoara, si alte 5 astfel de centre in intreaga tara, Salvati Copiiii merge mai departe si infiinteaza un astfel de loc si in Sannicolau Mare.

” Va fi un centru, in cadrul unei scoli unde, dupa ce vom instrui cadrele didactice, vom aplica parte din tehnicile pe care le aplicam in proiectele pe care le avem si in Timis, si in celalalte 5 centre din tara”, a spus medicul Mihai Gafencu, presedintele Salvati Copiii din Timisoara.

Dupa modelul de la Timisoara, reprezentantii organizatiei spera ca si la Sannicolau, after school-ul sa devina a doua familie a micutilor.

„Aici am creat un mediu ca intr-o familie, copiii sunt cu aceasi problema, iar aici am devenit ca o familie. Au devenit prieteni intre ei si e foarte frumos sa-i vedem cum abia asteapta sa fie unii impreuna cu ceilalti. Ne considera oarecum parinti. Avem cateva fete care duc foarte mult dorul mamei si, mai ales doamnei educatoare, uneori ii mai spun mama. Este un sentiment si frumos si trist. E trist pentru ca ne dam seama ce e in inima lor si in familiile lor”, spunea pentru opiniatimisoarei.ro Delia Horcea, coordonatorul centrului de zi al Organizatiei Salvati Copiii de la Timisoara, in urma cu aproape un an.

In centrul de la Sannicolau Mare vor beneficia de program 25 de copii, dar si familiile lor, care vor primi consiliere.

„Este un proiect dedicat copiilor care au parinti plecati la munca in strainatate sau copiilor care provin dintr-un mediu defavorizat. O sa reusim sa aducem in sistem de after school, timp de cinci zile pe saptamana, un numar de 25 de copii. Acest after school se va derula in cadrul Scolii Generale 1 din Sannicolau Mare. Pe langa acest serviciu de tip after school, copiii vor beneficia si de servicii de consiliere individuala si de grup, tot tot felul de activitati extracuriculare, realizate de colegii din Salvati Copiii. In comunitate vom merge cu sesiuni de parentalitate pozitiva pentru parintii acestor copii si nu numai. Proiectul se va derula timp de un an, pana la sfarsitul anului scolar 2018-2019”, a completat Delia Bajireanu, coordonator Salvati Copiii Timisoara.

Scopul acestor proiecte este, in principal, reducerea abandonului scolar.

„Avem proiecte in toata tara, carora noi le acordam fonduri constant, dar comunitatea din Sannicolau Mare este una activa, vizata de noi. Intram in scoli si, cu specialistii centrului de consiliere pentru parinti, vom instrui cadre didactice si vom incerca reducerea acestui fenomen alarmant al abandonului scolar”, a adaugat medicul Mihai Gafencu.

Conform datelor statistice, la nivel national, peste 18.000 de copii au ambii parinti plecati la munca in strainatate, iar peste 65.000 de micuti au un parinte plecat din tara. Dintre acestia, cei mai multi au ramas in grija bunicilor sau a unor rude, insa o parte au fost dati in grija statului, in centre de plasament ori la asistenti maternali.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Mai fac recomandari privitoare la legile din sistemul bancar ?