Pot incepe lucrarile pentru amenajarea intersectiei de la Drumul Boilor cu Centura Sud Timisoara. Ultimele imagini de pe santierul variantei de ocolire. Foto

TIMISOARA. Odata ce la finele lunii trecute Ministerul Transporturilor a emis Autorizatia de Construire 2, aferenta lucrarilor de pe amplasamentul suplimentar din coridorul de expropirere al centurii sud Timisoara si a deciziei de expropriere, antreprenorul poate demara lucrarile la intersectia cu Drumul Boilor si alte sensuri giratorii, respectiv la relocari de utilitati.

CITESTE SI: Intersectia de la Centura Sud Timisoara cu Drumul Boilor se face pe banii CNAIR. Ministrul Transporturilor: Solutia tehnica e aprobata si va fi inclusa in contract

Din punctul de vedere al lucrarilor de pe santier, pe cateva portiuni din zona DN 59 – Chisoda, zona Mosnita Noua – Drumul Boilor si in zona Ghiroda (conexiune cu centura de nord si DN 6) a inceput realizarea structurii rutiere: umpluturi cu pamant, asternere de balast, dupa care va urma piatra sparta si, ulterior, straturile de asfalt. Continua decopertarile terenului in zona localitatilor Chisoda si Giroc, relocarile retelei Transgaz din zona Mosnita Noua si lucrarile specifice pentru podul peste Bega, la Ghiroda, pasajul peste calea ferata din zona localitatii Utvin, precum si lucrarile la podete„, transmit reprezentantii Directiei regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

Va reamintim, realizarea Centurii de Sud de la Timisoara, in lungime de 25,69 km, a fost atribuita catre antreprenorul Tirrena Scavi S.P.A. Valoarea contractului este de 272.432.921,95 lei fara TVA, avand finantarea asigurata de la bugetul de stat si din fonduri europene.

La finalul lunii martie 2020 a fost emis ordinul de incepere al lucrarilor si de predare a amplasamentului, termenul de finalizare a obiectivului fiind stabilit pentru luna martie 2022, insa acesta va fi depasit.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Solitaire spune:

  Foarte greu se mișca Tirenna Scavi… Mai au un lot din DX Craiova Pitești și acolo tot in reluare… Nu știu ce au pățit, de obicei lucrau repede…

 2. bogdan_romulanul spune:

  Nu sint italieni, sunt clujeni.

 3. Dan A. spune:

  Sa fim sinceri, se astepta cineva ca lucrarea sa fie terminata la timp, chair si fara pandemie? Daca drumurile din judet vor fi construite si in viitor cu aceiasi viteza (continuarea centurii, autostrada spre Serbia, etc) eu ma declar multumit.