Noutati :

Pot fi si mai… mititei politistii locali la Timisoara, de-acum inainte. Se elimina criteriul de inaltime. Ce conditii raman

18 februarie, 2020 - 08:29 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. Inaltime de cel putin 1.75 m pentru barbati si 1.70 m pentru femei. Acestea erau conditii eliminatorii pentru a fi angajat politist local la Timisoara.

Acest criteriu insa va fi eliminat pentru a asigura egalitatea de sanse viitorilor candidati pentru un post in Politia Locala.

CITESTE SI: Doi politisti locali din Timisoara, ‘vedete’ pe grupul Mamici Mai Tari Ca Google. Gestul aplaudat de o multime de femei 

O adresa a Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, nr. 2121/2020 arata ca lucrurile trebuie sa se schimbe cat mai grabnic: ”cu privire la condiția specifică de ocupare: ”criteriul de înălțime: 1,75 m la bărbați; 1,70 m la femei”, vă comunicăm că aceasta contravine dispozițiilor art. 467 alin.(1) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, coroborat cu art. 4 lit. c) din H.G. nr. 611/2018 pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici, cu modificările și completările ulterioare, care dispun cu privire la principiile aplicabile oricărui concurs, inclusiv cel privind egalitatea accesului la funcțiile publice pentru fiecare cetățean care îndeplinește condițiile legale”.

Asadar, pentru a respecta principiul egalitatii de sanse, a fost intocmit un proiect de hotarare prin care sa fie eliminat criteriul de inaltime, proiect ce va fi supus aprobarii Consiliului Local.

Astfel, dincolo de inaltime, vor putea fi angajati politisti locali cu personalitate puternica.

Luand in considerare evolutia si complexitatea fenomenului infractional si contraventional care impune interventia politistilor locali si participarea la actiuni cu grad ridicat de risc, in conditii de pericol deosebit care pot afecta sanatatea si integritatea fizica a politistilor locali se impune recrutarea unor candidati cu calitati motrice deosebite si rezistenta, mobilitate si trasaturi de personalitate puternice precum disciplina, vointa, starea de echilibru emotional„, se arata in referatul ce insoteste proiectul de hotarare.

Iata ce conditii trebuie obligatoriu sa indeplineasca cei dornici sa devina politisti locali la Timisoara

1. Conditiile specifice eliminatorii pentru ocuparea unei functii publice de executie specifice de politist local la Directia Politiei Locale Timisoara:

a)Apt medical si fizic
b)Apt psihologic pentru portarma si ture de noapte
c)Permis categoria B
d)Probă suplimentara sportiva, pentru evaluarea performantei fizice a candidatilor

2. Probele sportive si baremele minime de promovare pentru evaluarea performantei fizice a candidatilor înscrisi la concurs sunt următoarele:

3. Toate probele sportive sunt obligatorii. Nesustinerea unei probe sau abandonul au ca efect eliminarea din concurs a candidatului.

4. Este declarat ,,Admis” candidatul care indeplineste baremul minim stabilit pentru fiecare probă,iar dacă candidatul nu a promovat fiecare probă este declarat „Respins”. Candidatul respins este eliminat din concurs si nu va mai parcurge celelalte probe.

5. Precizările tehnice si metodice privind probele sportive sunt prevazute in Procedura privind organizarea si desfăsurarea probei suplimentare sportive, pentru evaluarea performantei fizice a candidatilor, aprobate la nivelul institutiei publice,conform art. 47, alin. (3) din H.G. nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei functionarilor publici, cu modificările si completările ulterioare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Că să clocești scaune prin birouri nu trebuie sa fi înalt . Ba din contra cat mai mic sa treci neobservat .

  2. yupii in sfarsit ma lasai de taxi si ma apucai de melitie, ca noi oltenii de juma de metru nu avuseram sanse la melitie, acum sa dat verde la sefii de juma de metru, iupiiii yeeeeeee

  3. Avea cineva o ruda mai scunda….

  4. „Astfel, dincolo de inaltime, vor putea fi angajati politisti locali cu personalitate puternica.” – deci pana acum erau angajati labili psihic si obedienti? :)))