Noutati :

Posturi putine la catedre! Cati profesori isi vor gasi de lucru la scolile din Timis?

27 iulie, 2015 - 11:37 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Ca sa aiba o sansa sa ocupe un loc la catedra in urmatorii patru ani, trebuiau sa ia cel putin nota 7 la examenul de Titularizare de anul acesta! In total, peste 260 de dascali din Timis au reusit acest lucru, insa numarul posturilor disponibile este mult mai mic decat cel al profesorilor titulari.

Sedinta de repartizare a posturilor a avut loc luni, iar in Timis, cei 266 de profesori cu note mai mari de 7 se bat pentru doar 108 de posturi titularizabile.

„Concurenta este mare la toate materiile, nu avem doar o materie la care sa fie mai multi candidati. Posturile sunt putine si sunt anumite materii la care avem, de exemplu, un singur post titularizabil si 6-7 profesori care au luat nota necesara pentru a-l ocupa”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Mihaela Petrov, inspector general adjunct.

Profesorii care au luat peste 7 in examenul de Titularizare si participa la sedinta publica vor ocupa locurile la catedra pe o perioada nedeterminata.

Colegii lor care au luat note cuprinse intre 5 si 7 vor putea preda in scolile timisene. Lor le vor reveni posturile de suplinitori, pentru care sedinta de repartizare va avea loc la inceputul lunii septembrie. Sedinte de ocupare a posturilor vor mai avea loc si in august, cand vor fi impartite fractiunile de post disponibile in Timis.

 

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Alta consecinta a debandadei in invatamant (preuniversitar, universitar/Bolognia); creem pe banda absolventi – trbuie, nu trebuie – dar sa fie realizat planul.