Noutati :

Posturi desfiintate si o noua organigrama la Societatea de Transport din Timisoara. Masurile de reorganizare luate de noua conducere

29 iunie, 2018 - 09:20 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
7

TIMISOARA. Sunt in plan schimbari majore la fosta RATT, odata cu schimbarea din functie a lui Ioan Goia, cel care a dus in prag de faliment compania.

CITESTE SI: Donatii la biserici, salopete de 19 mii de lei pe luna, datorii de milioane de euro si zeci de sefi platiti din bani publici. Dezastrul la care a dus incompetenta lui Ioan Goia, la Societatea de Transport Public din Timisoara 

Odata instalati, actualii directori Sorin Supuran si Nicu Bitea au decis care sunt primele masuri pe care trebuie sa le ia pentru a readuce pe linia de plutire Societatea de Transport Public din Timisoara. Iar un prim pas este legat de intocmirea unei noi organigrame, dar si reducerea numarului de posturi de conducere.

„As vrea sa fac cateva precizari legate de modul de functionare pe care l-am gasit. In primul rand, STPT functioneaza fara o organigrama aprobata in conditii legale, de la transformarea regiei in societate. Nu exista un regulament de organizare si functionare aprobat, nu exista un stat de functiuni corelat cu organigrama. Ceea ce presupune o modificare rapida a acestor lucruri. In primul rand, pe ordinea de zi a sedintei de CA de vineri este modificarea statului de functiuni, in concordanta cu organigrama existenta, urmand la luna viitoare, in ultima saptamana din iulie, sa propun spre avizare, pe procedura de aprobare, CA noua organigrama, care va merge spre aprobarea AGA, dupa care ea va suferi niste modificari.

In opinia mea, la momentul de fata, din 190 de persoane TESA, sunt 90 de posturi de conducere. Cred ca am spus suficient de ce are nevoie de o restructurare. Fondul de salarii constatat deja de Curtea de Conturi, unde exista deja o procedura incheiata, contestatii, instanta si o hotarare definitiva, de atunci a dispus ca masura diminuarea personalului in concordanta cu veniturile, cu situatia economico-financiara”, a spus Sorin Supuran, directorul STPT.

CITESTE SI: Fiica lui Iosif Rotariu, cercetata dupa ce a lovit un copil la cresa la care lucra, in Timisoara

De luni, 185 de posturi vor fi reduse, iar o parte din personal va fi mutata pe functii corespunzatoare pregatirii profesionale.

„Inca de luni, vor fi reduse 30 de posturi de conducere, 45 de posturi operative si 110 posturi de executie. Oamenii care sunt competenti si buni vom incerca sa-i salvam, dar posturile vor fi reduse. Vreo 16-17 persoane au plecat, sunt intr-un proces de evaluare, oamenii trebuie asezati pe competente, acolo unde le este locul. Organigrama care va fi prezentata va fi propusa atunci cand voi avea o viziune foarte clara, atunci cand voi cunoaste exact functionalitatea si va fi asezata pe reguli economice, financiare si de buna administrare a societatii”, a completat Supuran.

In prezent, Societatea de Transport Public Timisoara are nu mai putin de 972 de angajati. Dintre acestia 88 sunt vatmani, aproximativ 160-170 sunt soferi de troleibuze si autobuze. Numar insuficient, spune actuala conducere a STPT.

„Ca sa fim unde trebuie, optim ar fi sa avem inca 15 vatmani, 20 de soferi pe troleibuze si in jur de 25 la autobuze”, a precizat Nicu Bitea, directorul adjunct al STPT.

CITESTE SI: Veselie mare in weekend intr-un cartier din Timisoara. Jocuri si concursuri, muzica populara si meciuri de fotbal in trei zile de distractie

„La Directia Transport Auto si Naval au contabil sefi, adjuncti sefi, la Directia Electric Tramvaie Troleibuze si Biciclete la fel, la Sectia Infrastructura, toate reparatiile se fac de catre noi personal, macaze, linii, orice interventii. La Personal TESA avem gestiune financiara, resurse umane, dar nu exista Serviciu Juridic. Nu exista Compartiment Financiar Preventiv… Astea sunt erori de management. In schimb noi avem bibliotecar, divizie securitate, cabinet stomatologic, avem biblioteca noastra proprie, carti de mare valoare”, a mai spus Sorin Supuran, directorul STPT.

Pentru toate acestea de vina sunt membri fostului Consiliu de Administratie, spun sefii de la STPT, care sunt hotarati sa ceara un control al Curtii de Conturi, pentru a-i identifica si trage la raspundere pe toti cei care au prejudiciat compania de trasnport.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 7comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. AVEM SI BAZA DE AGREMENT UNDE S-AU POMPAT MILIOANE DE LEI…

  2. Pe Popa Șapcă si pe Antenei s-au pus peste 1,000 de „balize” ( cu 6 LED-uri , baterie și panou solar) Astfel Robu are străzi cu luminițe dacă fîntână cântătoare nu are (încă)

  3. Lolek și Bolek în poză. Lipsește doar Borat (lapa)

  4. Lasatil impace,e un bun organizator cu experienta,va face treaba buna,putina rabdare.

  5. Trebuiau amintite aici si masinile de serviciu care desreveau anumiti sefi la discretie mai ceva decat masina personala foarte multi si-au instrainat in perioada asta autoturismul propriu deoarece acesta consuma carburant …la STPT era fara limita…unde foile de parcus serau doar de fatada pentru prosti,unii circuland bine mersi si in afara judetului si in afara tarii cu aceste masini fara problema ,autocarul bisericii care isi facea reparatiile in cadrul RATT cu soferi RATT ,Platiti de RATT..Razbunarile personale pentru ca cineva indraznea sa aiba alta parere in afara de cea a comandantului suprem sau a acolitilor lui care u generat serii intregi de procese pierdute pe banda rulanta cu despagubiri uriase platite de regie…nu de persoanele vinovate de abuz Nu trebuie decat sa se caute daca se v-a dori ….

  6. HARRIS SI PROCTOR DIN POLICE ACADEMY, VA MAI AMINTITI

  7. la compartimentul de resurse umane, trebuie neaparat facut un concurs,sa fie puse persoane competente si care sa isi faca treaba cum trebuie…nu sa fie ocupate pe pile si relatii…I
    sa plateasca soferii si vatmanii cum trebuie, si sa le ofere conditii de lucru..nu ca si acum…trageau de ei ca de scalvi..ore la greu,pe care nu le primeau la salar, liberele dupa lege nu le primeau,