Noutati :

Posturi de profesori cu sutele ramase libere in Timis! Un nou concurs va fi organizat pentru dascalii calificati

6 septembrie, 2011 - 01:27 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Deficit de profesori in Timis. Aproape 400 de norme si fractiuni didactice au ramas neocupate. Unele vor fi ocupate saptamana aceasta spun inspectorii scolari.

O noua sansa pentru dascali: sute de posturi si fractiuni didactice sunt libere in judetul Timis. Inspectorii scolari au trimis o depesa la Ministerul Educatiei prin care cer organizarea unui nou concurs pentru dascalii calificati prin care sa ocupe catedrele didactice ramase vacante.

„Avem 377 de posturi si fractiuni neocupate. Dintre acestea 134 sunt posturi complete si 243 sunt fractiuni. Multe vor fi ocupate pana la sfarsitul saptamanii”, a precizat Francisc Halasz, inspector general adjunct in cadrul Inspectoratului Scolar Timis.

Un concurs de ocupare a normelor vacante va fi organizat pana la inceputul scolii, ramane doar ca Ministerul Educatiei sa aprobe data si organizarea concursului. Majoritatea posturilor sunt in orase – 238 de locuri.

Cele mai multe locuri libere sunt la invatator in limba romana: 20 de posturi. Urmeaza cea de invatator in limba germana – 13 norme didactice libere, invatator limba maghiara – 10 locuri. Alte catedre didactice complete sunt la disciplinele muzica instrumentala, limbi moderne (engleza si franceza) si maistri instructori (la colegiile tehnice).

Este posibil, spun reprezentantii ISJ, ca unele posturi sa fie ocupate de pensionari, acolo unde nu sunt specialisti (muzica instrumentala sau educatori limba sarba ori bulgara).

De asemenea, unele cadre didactice vor preda la mai multe scoli, in functie de numarul de ore dispnibil in fiecare scoala.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Daca de la inceput sint posturi de invatator libere la inceput de an scolar,ce sa mai spunem??!!
    Inseamna ca dezastrukl social al invatamintului este abia la inceput…
    Oare care ar fi sfirsitul??La bacalaureate ratate??
    JALE !!!