Posta Romana organizeaza concurs pentru postasi, in judetul Timis. Afla cand are loc examenul!

TIMISOARA. 40 de localitati din judetul Timis au ramas fara postasi, in urma restructurarilor din cadrul Postei Romane. 107 angajati au preferat sa nu mai lucreze in sistem si sa fie concediati in baza unei ordonante a Guvernului care inseamna salarii compensatorii.

In Timis 107 persoane au ales sa plece din Posta, cu Ordonanta de Guvern, asta inseamna ca isi vor lua salarii compensatorii pentru un an. In urma unei sedinte pe care am avut-o cu conducerea, acum s-a dat drumul la concurs„, a declarat Ambrozie Barna, unul dintre liderii de sindicat ai Postei din Timis.

Potrivit acestuia, cei 107 nu au dorit sa devina agenti postali, deci nu au dorit sa lucreze pe bani mai putini si sa isi puna la dispozitie cate o camera din propria locuinta, in care sa functioneze Posta.

In unele localitati s-a reglementat aceasta situatie, sunt 23 de persoane care s-au inscris la concurs, miercurea viitoare va avea loc concursul. Aceste persoane vor fi agenti postali si vor pune la dispozitie cate o camera din locuinta, pentru Posta„, a mai spus Ambrozie Barna.

La nivel national, Posta Romana a disponibilizat aproximativ 6.000 de persoane.

In acest rastimp, pensionarii se calca in picioare la oficii in zilele in care se distribuie pensiile. La Beregsau Mare, de exemplu, a fost scandal in aceasta dimineata. Oamenii sunt furiosi ca trebuie sa bata drumul pana la oficii, de cand nu mai au postasi, iar multi dintre ei sunt foarte batrani si bolnavi si nu se pot deplasa. Daca rateaza ziua in care se impart pensiile, sunt nevoiti sa mearga pana la Timisoara ca sa-si ia banii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Dati-i afara pe toti parvenitii, ajunsi sefi, in ultimii ani din Posta! Un electrician sau mecanic, nu poate fi pus pe post de conducere in posta, de dragul politicii sau a parvenirii sociale! Posta a fost si poate fi rentabila! Ce se intimpla acum, este o crima impotriva batrinilor, care alearga dupa banii cuveniti, pentru care au muncit o viata intreaga. Aduceti-l pe Vesa inapoi, pe Popescu Corneliu, Popescu Paun, Popovici Florin, etc….Veti vedea ca Posta Romana , va functiona…

  2. asa este aveti dreptate toti au ajuns sefi pe spatele muncitorilor care ii duc in spate pe toti