Opinia Timisoarei

Portul Timisoara sarbatoreste Ziua Marinei! Canalul Bega se va umple de vaporase. Vor fi lansate la apa navomodele premiate

TIMISOARA. 15 august este sarbatorita si de marinarii timiseni! De Ziua Marinei Romane, vaporase vor fi carmuite pe Bega! Din program nu lipsesc lansarea la apa a ancorei de flori, in memoria eroilor marinari si un concert sustinut de Fanfara Garnizoanei Timisoara.

Timisorenii vor putea sarbatori Ziua Marinei. Navomodele premiate la concursuri nationale si internationale vor fi lansate la apa, de la ora 20, in zona vaporului D’Arc de pe Bega.

Seara continua cu un ceremonial militar la care vor fi prezente Garda de Onoare si  muzica  militara a Brigazii 18 Infanterie Banat. Timisorenii vor asista la prezentarea Onorului, salutarea Drapelului de lupta, intonarea imnului de stat, dezvelirea unei placute comemorative dedicate aniversarii a 255 de ani de la prima reglementare a navigatiei si comertului pe Bega, lasarea la apa a ancorei de flori, în memoria eroilor marinari si la un concert sustinut de Fanfara Garnizoanei Timisoara.

Garda de Onoare prezenta la Ziua Marinei de la Timisoara este compusa din militarii cunoscuti drept Scorpionii Galbeni, cei care au reprezentant Romania în teatrele de operatii din Irak si Kosovo.

Cei mai putin familiarizati cu termeni precum: „ahoi”, „prova”, „alimbare”, „bandula” etc sau vor sa afle si alte sensuri ale cuvintelor „draga”, „foc”, „castel” etc, vor avea posibilitatea sa consulte Dictionarele Marinaresti pregatite de organizatori.

Piese de valoare ale Clubului Sportiv Municipal – sectia navomodelism, echipa de seniori a Clubului Sportiv Municipal ce are multe titluri castigate la campionatele nationale si internationale vor lansa la apa navomodelele castigatoare.

O expozitie de navomodele va fi deschisa publicului înca de dimineata.

Exit mobile version