Noutati :

Portul Timisoara sarbatoreste Ziua Marinei! Canalul Bega se va umple de vaporase. Vor fi lansate la apa navomodele premiate

11 august, 2011 - 02:40 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: SOCIAL
12

TIMISOARA. 15 august este sarbatorita si de marinarii timiseni! De Ziua Marinei Romane, vaporase vor fi carmuite pe Bega! Din program nu lipsesc lansarea la apa a ancorei de flori, in memoria eroilor marinari si un concert sustinut de Fanfara Garnizoanei Timisoara.

Timisorenii vor putea sarbatori Ziua Marinei. Navomodele premiate la concursuri nationale si internationale vor fi lansate la apa, de la ora 20, in zona vaporului D’Arc de pe Bega.

Seara continua cu un ceremonial militar la care vor fi prezente Garda de Onoare si  muzica  militara a Brigazii 18 Infanterie Banat. Timisorenii vor asista la prezentarea Onorului, salutarea Drapelului de lupta, intonarea imnului de stat, dezvelirea unei placute comemorative dedicate aniversarii a 255 de ani de la prima reglementare a navigatiei si comertului pe Bega, lasarea la apa a ancorei de flori, în memoria eroilor marinari si la un concert sustinut de Fanfara Garnizoanei Timisoara.

Garda de Onoare prezenta la Ziua Marinei de la Timisoara este compusa din militarii cunoscuti drept Scorpionii Galbeni, cei care au reprezentant Romania în teatrele de operatii din Irak si Kosovo.

Cei mai putin familiarizati cu termeni precum: „ahoi”, „prova”, „alimbare”, „bandula” etc sau vor sa afle si alte sensuri ale cuvintelor „draga”, „foc”, „castel” etc, vor avea posibilitatea sa consulte Dictionarele Marinaresti pregatite de organizatori.

Piese de valoare ale Clubului Sportiv Municipal – sectia navomodelism, echipa de seniori a Clubului Sportiv Municipal ce are multe titluri castigate la campionatele nationale si internationale vor lansa la apa navomodelele castigatoare.

O expozitie de navomodele va fi deschisa publicului înca de dimineata.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 12comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. V-am trimis o relatare cu foto in atache despre memorialul scriitorilor timisoreni, unic in tara. Nu am reusit să-l postez ?

  • Lucian, crezi ca-i pasa cuiva de scriitori? Mai bine o barcuta pe Bega, decat un scriitor ramolit!

   • Bre, Mitică, memorialul e pentru cei morți. Noi, ramoliții, printre care te vei număra și tu suntem încă vii.Barcă de hârtie îți dă Băsescu din flota lui. (L./San Francisco, Ca)

    • De când la un mesaj adresat redacției răspund cititorii?

 2. frumos, ma bucur ca exista astfel de evenimente in Timisoara, felicitari!

 3. Ma mira faptul ca nu e implicata si Primaria Timisoara… Au avut bunul simt sa nu apara la acest eveniment dupa ce au vandut, acum cativa ani,cladirea in care se afla CAPITANIA PORTULUI TIMISOARA din 1752 de pe str Splaiul N Titulescu nr 36 care a devenit nr 14B intre nr 34 si 38. Sa nu-mi spuneti ca ultima data era pe la podul Decebal…

  • Din nou informatii tendentioase! Nu primaria a hotarat vanzarea … ci CONSILIUL LOCAL TIMISOARA. Consilierii au luat o HOTARARE DE CONSILIU LOCAL. Greu cu democratia asta … mon’cher! Greu … !!!

   • Ca sa lamurim o data pt totdeauna acest aspect, va intreb cine face aproape toate propunerilor de proiecte HCL in Consiliul Local? Sa nu spuneti ca Executivul!!! Cine are majoritatea in Consiliul Local Timisoara? Sa nu spuneti ca minoritatea trebuie sa se subordoneze majoritatii, caci de obicei se opune unor asemenea proiecte HCL, degeaba. Nu i-au apararea „opozitiei” din Consiliul Local, caci toti o apa si un pamant colorat. Daca raspundeti la aceste intrebari veti vedea de ce o ducem (unii dintre noi) asa de rau in orasul de 5*, cu atatea trofee in vitrinele de la intrarea in sala de Consiliu Local… Si ca sa inchei intr-un ton pesimist va intreb ce concurenta a avut la fotoliul de primar in ultimele trei cincinale? DAR LA VIITOARELE ALEGERI?

    • A avut exact concurenta de care este capabila politica actuala timisoreana. Adica ZERO. Insa nu se poate sa spui ca primarul este vinovat pentru deciziile proaste ale Consiliului local. Daca Consiliul local a luat o Hotarare, atunci inseamna ca el este responsabil pentru efectele ei. Daca consilierilor le lipseste ratiunea, nu putem spune ca-i vinovat primarul. In situatia de la presedintia tarii situatia este exact pe dos. 🙂

     • iar cine se opune in CLTM, pateste ca Raducanu senior… 🙂

 4. Sper ca la acest eveniment sa dispara anunturile cu vanzarile de vaporase in paragina, dupa ce si-au facut datoria de terase plutitoare pt unii investitori strategici…

  • iar cine se opune in CLTM pateste ca Raducanu senior…