Noutati :

Porneste operatiunea de dezinsectie impotriva tantarilor la Timisoara. Ce substante vor fi aruncate din aer

11 mai, 2020 - 09:36 AM
Autor: Redactie      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Primaria anunta o prima operatiune de combatere a tantarilor la Timisoara, in perioada 14 – 18 mai.

CITESTE SI: Palarii de distantare, dezinfectanti si spatiu intre banci. Cum arata scoala in tarile care au decis ca elevii sa revina la cursuri 

Se vor imprastia din aer substante impotriva nesuferitelor insecte de catre firma care se ocupa de combaterea tantarilor si rozatoarelor pe 4 ani in oras.

Se va folosi Cymima Plus, avand substanta activa Cipermetrin, avizata de Comisia Nationala pentru produse Biocide din Ministerul Sanatatii, anunta reprezentantii primariei.

Apicultorii sunt rugati ca in perioada mentionata sa ia toate masurile care se impun in vederea protejarii albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine in afara ariei de stropire.

Timisorenii sunt rugati sa faca la randu-le curatenie in gospodarii si sa ia masuri pentru combaterea tantarilor si mustelor.

Daca ploua, perioada in care se va desfasura operatiunea de dezinsectie va fi prelungita.

UPDATE: Primaria anunta ca din 18 mai vor incepe si operatiunile de dezinsectie terestra si deratizare la Timisoara. Pentru combaterea daunatorilor se vor folosi trei produse:

Deration Pellet, avand substanta activa Bromadiolone pentru combaterea rozatoarelor

Cymima Plus, avand substanta activa Cipermetrin pentru combaterea tantarilor adulti

Vectobag WG avand substanta activa Bacillus thrugiensis, pentru combaterea larvelor

Toate substantele utilizate sunt avizate de Ministerul Sanatatii.

In cazul in care conditiile meteorologice vor impiedica desfasurarea acestei actiuni, perioada de efectuare a activitatii de dezinsectie si deratizare va fi prelungita.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...