Porneste Maratonul Vaccinarii la Timisoara, intr-o atmosfera de spectacol. Concerte si expozitii, 600 de voluntari, Pfizer si Johnson&Johnson, analize gratuite

TIMISOARA. La Timisoara incepe vineri al doilea Maraton al Vaccinarii. Organizatorii se asteapta de aceasta data la un numar mai mare de persoane care sa se imunizeze si asta pentru ca, pe langa cei 6.722 de oameni care vor veni pentru rapel, sunt asteptati si doritori de Johnson&Johnson, serul ce se administreaza intr-o singura doza.

Vor fi iarasi 3 zile de vaccinare non-stop, au fost implicati 600 de voluntari, iar atmosfera se va fi una speciala, intrucat sunt programate concerte cu doi dintre cei mai cunoscuti artisti timisoreni, Ilie Stepan si Horia Crisovan, dar si expozitii si chiar teste gratuite pentru depistarea unor boli cronice.

Maratonul Vaccinarii debuteaza vineri la orele 16.00 si se va incheia luni dimineata, la 8.00.

La prima editie, in cele 64 de ore cat a functionat centrul deschis la CRAFT, au fost vaccinate 6.722 de persoane care sunt asteptate acum sa vina la rapel. Pentru cei care doresc sa se imunizeze cu Johnson&Johnson, au fost amenajate 4 cabine dedicate, pe langa cele 20 destinate vaccinarii cu serul Pfizer.

Organizatorii, cei de la Asociatia pentru Anestezie si Terapie Intensiva Aurel Mogoseanu, au imbunatatit sistemul folosit la prima editie. Astfel, cei care vor pot sa isi descarce acasa si sa completeze formularele ce sunt necesare la intrarea in centrul de vaccinare.

Totodata, medicii le vor putea face doritorilor analize gratuite pentru depistarea bolilor de inima sau a diabetului.

In ceea ce priveste programul artistic, muzicienii Ilie Stepan si Horia Crisovan vor interpreta piese clasice, iar Muzeul Banatului si cel de Arta au pregatit o expozitie.

Un alt eveniment special e reprezentat de prezentarea fotografiilor unuia dintre cei mai cunoscuti artisti fotografi din Timisoara, Liviu Tulbure, care si-a pierdut viata din cauza infectiei cu COVID 19, in urma cu cateva luni.
In cadrul maratonului, vor functiona si cateva echipe mobile care se vor duce acasa la persoanele netransportabile pentru a le vaccina cu serul Johnson. Din randul voluntarilor fac parte medici, asistente medicale dar si medici rezidenti de la toate spitalele din Timisoara dar si cadre didactice de la Universitatea de Medicina si Farmacie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. tucker carlson spune:

  …..Acești oameni sunt absolut terorizați de COVID. Și totuși, repet, toți sunt vaccinați.

  În mod evident, mulți americani vaccinați – majoritatea, potrivit sondajului – nu cred în vaccinul COVID.

  Ce ne spune acest lucru? Printre altele, ne spune că am părăsit de mult tărâmul științei și ne aflăm într-un stat al isteriei și manipulării în masă.

  Mulți americani sunt prea speriați pentru a gândi limpede. Dacă ai făcut vaccinul, despre care spui că este eficient, dar ești prea speriat să închiriezi o mașină de frică să nu te infectezi cu COVID, înseamnă că nu mai gândești limpede.

  Și nu gândești limpede pentru că ești prea speriat.

  Și ești speriat pentru că ți s-a spus vreme de mai bine de un an că trebuie să fii speriat.

  Iar apariția vaccinului nu te-a liniștit deloc.

  În schimb, demagogii i-au instruit pe acești oameni să-și transforme frica în ură și să o reverse asupra oricui nu se supune ordinelor lor.

  Rezultatul este că americanii vaccinați și cu măști nu se pot simți fericiți sau în siguranță până când fiecare persoană din țară nu li se alătură, făcându-și vaccinul și acoperindu-și fața.

  Asta nu este rațiune. Nu este știință. Este ceva mult mai întunecat. Ceea ce au fost la început măsuri de sănătate publică a ajuns instrumente de control social…..

  articolu integral il gasiti pe singurul site de stiri din ro care nu apartine partidului

 2. Rumburak spune:

  bine gindit, imunizare cu aglomaratie, fara distanta fizica. daca nu s-au imbolnavit la inghesuiala de la prima doza, inseamna ca ar putea sa deschida toate locurile aglomerate, spectacole, evenimente sportive etc

 3. dan spune:

  … ceva iahnie de fasole cu carnati, mici, bere….sau poate la viitorul maraton.

 4. Ce sa mai cred spune:

  Pluteste ceva in aer?…simtiti ca incet-incet lumea realizeaza ca totul e o Diversiune? Sunt milioane de oameni in lumea asta care nu au purtat nici o masca,nu s-au vaccinat si au intrat in contact intre ei si nu au avut nici un simptom…cum spunea Victor Rebengiuc in ultima secventa din Morometii…”unde mergem noi Domnule?”….unde vor EI