Noutati :

Pornesc lucrarile la utilitati pentru blocurile ANL de langa Timisoara, unde se construiesc 132 de apartamente si 22 de case pentru tineri

26 iulie, 2022 - 10:09 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Consiliul Judetean asigura utilitatile pentru noile locuinte ANL din Giroc. Face retele de apa si canalizare pe aproape 27.000 de metri patrati.

CITESTE SI: Doua firme vor sa actualizeze harta de zgomot la Timisoara. Vom afla care sunt cele mai galagioase strazi si cartiere din oras

Consiliul Judetean Timis a emis ordinul de incepere pentru executia lucrarilor de introducere a utilitatilor pentru locuintele ANL aflate in constructie in comuna Giroc. Vorbim de alimentarea cu apa si de reteaua de canalizare menajera si pluviala. Executia va incepe in 27 iulie. Consiliul Judetean a alocat 6 milioane de lei pentru proiectul ce se intinde pe o suprafata de 26.875 metri patrati, teren pe care se construiesc 132 de apartamente si 22 de case.

Realizarea locuintelor destinate tinerilor are ca scop imbunatatirea conditiilor de viata, stimularea tinerilor sa ramana si sa profeseze in judet, dezvoltarea sectorului constructiilor, crearea de noi locuri de munca, toate acestea conducând in cele din urma la dezvoltarea economica a Timisului.

Conform proiectului, se vor executa urmatoarele lucrari: terasamente; defrisarea vegetatiei degradate; retea de alimentare cu apa; bransarea blocurilor ANL si a parcelelor pentru case la reteaua de apa nou proiectata pe amplasament; in noduri se prevad camine din beton prefabricate cu robineti de inchidere pe fiecare conducta; instalatii proprii de ridicare a presiunii pentru apa potabila amplasate in interiorul blocurilor; retea de canalizare menajera; racordarea blocurilor ANL si a parcelelor pentru case la canalizarea nou proiectata pe amplasament; statie de pompare; retea de canalizare pluviala; guri de scurgere cu sifon si depozit; separator de hidrocarburi cu by-pass; statie de pompare ape pluviale„, transmit reprezentantii CJT.

Lucrarile sunt programate sa dureze 4 luni, incepand cu 27 iulie.

CJ Timis a dat in folosinta gratuita ANL un teren in suprafata de 26.875 mp, situat in comuna Giroc, pe Calea Timisoarei, pentru realizarea de locuinte destinate inchirierii. Amplasamentul a fost predat in iunie anul trecut.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Exista vreun studiu care sa raspunda la urmatoarele intrebari:
  – există sursa de apa potabila ptr. Viitoarea ” mega-metropola ? (Timișoara + riveranitatile).
  – există capacitatea de colectare si prelucrare/ tratare a apelor reziduale?
  – există sursa de finantare ptr drumurile care vor deservi municipiul extins?
  – există vreo viziune despre dezvoltarea „energetică” a orașului de azi si de maine?
  – de unde banii? cand nici ptr prezent/actual nu există si când la recensământ suntem din ce in ce mai puțini
  – si multe altele…
  Toate acestea cand in azi-ul continuu” sunt zeci de „probleme” in sirul de așteptare.