Noutati :

Pornesc exproprierile pentru cele 550 de parcele de pe traseul Centurii de Sud, la Timisoara

25 februarie, 2019 - 04:04 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Proprietarii de terenuri peste care va trece viitoarea sosea de centura din sudul Timisoarei sunt asteptati la sediul Primariei pentru a se intalni cu reprezentantii firmei care se ocupa de expropriere. Vor putea consulta documentatia si pune intrebari legate de aceasta operatiune.

Primaria Municipiului Timisoara, impreuna cu SC PROMETER M&G SRL, in calitate de imputernicit de catre CNAIR, in vederea unei mai bune desfasurari a activitatii de expropriere necesare realizarii lucrarii de utilitate publica „Varianta de Ocolire Timisoara Sud”, invită proprietarii imobilelor afectate de constructia obiectivului mentionat anterior, precum si orice alte persoane interesate la sediul Primariei miercuri 27.02.2019 ora 14,00, in Sala de Consiliu a Municipiului Timisoara bv. C.D. Loga nr. 1„, transmit reprezentantii municipalitatii.

Cei vizati de masura de expropriere trebuie sa aduca si actele prin care sa dovedeasca faptul ca sunt proprietari.

Informatii suplimentare se pot obtine la numarul de telefon: 0256.305.684.

Va reamintim, contractul pentru construirea Variantei de Ocolire Timisoara Sud a fost iscalit in 18 decembrie anul trecut, iar viitoarea centura va avea o lungime de 25,69 km si va lega DJ591 si DN6 prin sudul orasului.

Antreprenorul general este Tirrena Scavi cu pretul ofertat de 272,4 milioane lei, fara TVA (71% din valoarea estimata). A inceput deja proiectarea, care va dura 6 luni, iar odata aceasta incheiata in 2 ani soseaua trebuie sa fie gata. Garantia lucrarilor este de 10 ani.

In aceasta perioada, CNAIR a demarat procedura pentru incredintarea proiectului unui consultant, iar cei interesati pot depune ofertele pana la 25 martie. In paralel, se deruleaza operatiunea de expropriere pentru cele 550 de parcele de teren identificate pe ruta soselei ce va ocoli Timisoara prin partea de sud.

Viitoarea sosea ocolitoare va avea cate o banda pe sens, 12 poduri si pasaje si mai multe intersectii la nivel, pe ruta intrarea in Timisoara dinspre Sag – Giroc – Mosnita Noua – Ghiroda – legatura cu centura de nord (Calea Lugojului-Calea Aradului), care a fost inaugurata in 2009 si masoara 12,6 km.


Timisorenii asteapta cu nerabdare momentul in care vor putea patrunde cu masinile pe noul segment de sosea de centura care ar trebui sa fluidizeze traficul, dar mai ales sa scoata din oras o buna parte din tirurile care acum tranziteaza Timisoara. Acesta e prevazut pentru iunie 2021.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Sa vedeti km de cozi zilnic ca la TIMISOARA nu se poate face pe doua benzi pe sens ca aici nu e nevoie numai tiganii din bucuresti au nevoie sa mearga la mare sau la munte