Noutati :

Pompierii care au controlat Clubul Colectiv si n-au luat nicio masura, retinuti

9 noiembrie, 2015 - 06:50 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

BUCURESTI. Ancheta procurorilor militari ai DNA in cazul Colectiv continua. La audieri au fost adusi cu mandat Antonina Radu, pompier la Serviciul de prevenire al ISU Bucuresti – Ilfov si Petrica Matei, angajat al inspectoratului. Cei doi angajati ISU au fost retinuti.

Din ordonantele intocmite de procurori a rezultat ca exista date si probe potrivit carora: in perioada septembrie 2014 – primavara anului 2015, inculpatii Radu Antonina si Matei George Petrica, in calitate de ofiteri inspectori in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, in timp ce se aflau in exercitarea atributiilor de serviciu, cu buna stiinta nu si-au indeplinit obligatiile ce decurgeau din continutul prevederilor legale privind prevenirea si apararea impotriva incendiilor, desi au luat cunostinta si au constatat faptul ca S.C. Colectiv Club S.R.L. Bucuresti desfasura activitati specifice unui club fara a detine aviz/autorizatie de securitate la incendiu.

Cei doi inculpati au permis functionarea in continuare a societatii in conditiile constatate si nu au intreprins nicio masura pentru intrarea in legalitate din acest punct de vedere, aducându-se astfel atingere drepturilor si intereselor legitime ale mai multor persoane fizice si ale Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

Desi au facut mai multe deplasari la S.C. Colectiv Club SRL, inculpatii Radu Antonina si Matei George Petrica nu au intocmit niciun act de control, cu niciun prilej si nici nu au intreprins vreo masura pentru ca aceasta societate comerciala sa fie luata in evidenta de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, ca functionând fara aviz/autorizatie de securitate la incendiu, asa cum erau obligati de actele normative ce reglementeaza activitatea in domeniu.

Prin aceasta s-a asigurat obtinerea unui folos necuvenit in suma de 62.298 lei pentru S.C. Colectiv Club S.R.L. Bucuresti, reprezentând profitul pe care aceasta societate l-a realizat de la inceperea functionarii pâna la data dezastrului 30.10.2015”, a comunicat DNA, conform  Digi24.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...