Noutati :

Politistul de frontiera, inlocuit cu un scanner, la Moravita! Cum iesi din tara?

15 noiembrie, 2016 - 03:50 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EVENIMENT
0

TIMISOARA. Iti scaneaza fata si compara imaginea cu cea din pasaport! Oamenii care ies din Romania pe la Moravita ar putea fi ‘amprentati’ dupa figura, astfel ca politistul de frontiera va fi inlocuit, pe o banda, cu un aparat special, montat intr-o poarta prin care calatorul va trece cu masina.

FastPass este o poarta automata de control care face parte dintr-un proiect pilot aflat sub coordonarea Institutului Tehnologic din Austria. Acesta este, deocamdata, in teste la Politia de Frontiera, iar Moravita e singurul punct de trecere din Romania dotat cu asa ceva.

In perioada 08 noiembrie – 15 decembrie 2016, agentii verifica daca acest sistem de control printr-o poarta cu scanner este sau nu unul performant, modalitatea prin care sunt ‘fotografiate’ fetele tuturor calatorilor dintr-o masina, atat de pe scaunele din fata, cat si de pe bancheta din spate, respectiv copiii, vor fi cronometrati timpii de procesare si asteptare.

Participarea calatorilor la aceste teste se va face pe baza de voluntariat, astfel ca, in conformitate cu legislatia nationala, este necesar consimtamantul cetateanului. Datele personale vor fi stocate in baza de date a proiectului numai pe durata testelor, iar dupa obtinerea si interpretarea rezultatelor testelor, datele vor fi sterse. Culegerea acestor date de catre politistii de frontiera romani se face numai in scopul unei analize calitative, cu stricta respectare a cerintelor legale in materie, certificate de autoritatile nationale pentru protectia datelor cu caracter personal.

Proiectul FastPass reprezinta o facilitate la procedurile de control la frontiera pentru cetatenii de buna credinta care tranziteaza granitele Uniunii Europene si totodata un mijloc modern de gestionare a activitatii in punct, cu respectarea protectiei datelor si a vietii private a celor care trec prin poarta.

Proiectul presupune utilizarea unui sistem automat la frontiera terestra, unic la nivelul Uniunii Europene, pentru verificarea documentelor de calatorie ale persoanelor si autoturismelor, capturarea live a imaginii faciale, capturarea imaginii faciale din cipul electronic al pasaportului, verificarea imaginii faciale, identificarea si recunoasterea automata a numerelor de inmatriculare a autoturismelor si verificarea acestora prin interogarea unei baze de date.

In punctul de trecere a frontierei P.T.F. Moravita rutier se vor regasi materiale informative (flyere) puse la dispozitie de Consortiul FastPass. Totodata, personalul Politiei de Frontiera Romane va supraveghea procesul de testare a sistemului ABC gates si va putea furniza calatorilor clarificarile necesare cu privire la scopul acestui proiect.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...