Noutati :

Politistii locali vor fi dotati cu pistoale si bastoane cu electrosocuri. Vezi aici intreg arsenalul si atributiile Politiei Locale!

29 decembrie, 2010 - 06:18 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ADMINISTRATIE
9

Politistii locali vor fi inarmati cu pistoale cu glont, pistoale cu munitie neletala si cu bastoane cu socuri electrice, potrivit Regulamentului-cadru de organizare si functionare a Politiei Locale, adoptat printr-o hotarare de guvern publicata miercuri in Monitorul Oficial.

In anexa privind „Normele de dotare cu armament si mijloacele specifice de protectie a politistilor si personalului contractual cu atributii in domeniul pazei bunurilor si a obiectivelor de interes local”, se prevede cate un pistol si cate 24 de cartuse pentru „fiecare politist local cu atributii in domeniul asigurarii ordinii si linistii publice si fiecare personal contractual care desfasoara activitati de paza”.    (sursa foto: ssarboss.wordpress.com)

In schimb, pistoalele cu munitie neletala si 30 de cartuse aferente se aloca pentru 40% – 60% din politistii locali.

De asemenea, actul normativ prevede cate un baston de cauciuc pentru fiecare politist local si personalul contractual de ordine publica, precum si cate un baston cu electrosocuri in cazul a 40% – 60% dintre acesti angajati.

„Arsenalul” de autoaparare al viitorilor politisti locali mai cuprinde si cate un „pulverizator de mana cu substante iritant-lacrimogene”.

In dotarea politistilor locali vor mai intra catuse, fluier, radiotelefon portabil si uniforma de serviciu, care cuprinde 34 de piese, pentru timp de iarna si de vara.

Actul normativ reglementeaza si modul de recompensare a politistilor locali: ridicarea unei sanctiuni disciplinare aplicate anterior, felicitarile scrise sau verbale, titlurile de onoare pentru acte de eroism, insemnele onorifice, recompensele materiale.

In acordarea unei recompense trebuie sa se tina seama de comportamentul politistului local premiat, de prestatia profesionala generala a acestuia, dar si de efectul motivator asupra colegilor sai, se mentioneaza in Regulament.

VEZI MAI JOS ATRIBUTIILE POLITISTILOR LOCALI !

Asadar, din 1 ianuarie 2011, dispare Politia Comunitara si  se  infiinteaza Directia Politiei Locale, care se va afla in subordinea Consiliului Local Timisoara si sub directa coordonare a primarului Gheorghe Ciuhandu.

Practic, noua instituţie va prelua actuala Politie Comunitara, precum si alte structuri din aparatul de specialitate al primarului cu responsabilitati in controlul disciplinei in constructii, protectia mediului si comert.

Conform Legii Politiei Locale 155/2010, institutia se va ocupa de ordinea si linistea publica, disciplina in constructii, afisajul stradal, protectia mediului, comertul, dar va avea si cateva atributii in zona Rutiera. In acest din urma caz, politistii locali vor verifica integritatea semnalizarilor rutiere si vor aplica sanctiuni in ceea ce priveste oprirea, stationarea, parcarea masinilor si accesul interzis, si vor avea dreptul de a dispune ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar sau care incalca normle privind greutatea admisa ori accesul pe unele portiuni de drum. Numai in aceste din urma cazuri, politistii locali vor putea sa ii traga pe dreapta pe soferi. In rest, tot agentii de la Rutiera fiind indreptatiti sa ceara acte la control si sa aplice sanctiuni ori contraventii pentru conducatorii auto.

Politistii Locali vor mai avea drept atributii constatarea de contraventii si aplicarea de sanctiuni in privinta pietonilor, biciclistilor, conducatorilor de mopede sau carute.

Finanţarea Politiei Locale va fi asigurata din venituri proprii si subventii de la bugetul local. Institutia va avea un director si 3 adjuncti.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 9comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Extinderea drepturilor noii Politii Locale este oarecum periculoasa,in mod absolut necesar trebuie facute teste psihologice agentilor…Te trezesti ca esti ,,mingiiat” cu un baston cu electrosocuri doar pentru ca agentului GARCEA local i se pare ca esti periculos pentru comunitate,pare oarecum hilar…Sint niste modificari legislative mai mult aberante,dat fiind ca exista si Politie-agenti de circulatie etc;dar prietenii stiu de ce s-au facut aceste extinderi de drepturi…

 2. da, mare ganditor esti, brucanianule. uite ca la Timisoara au si sprayuri paralizante, si aparate cu electrosocuri, si pistoale, si nu s-a intamplat nimik grav. in afara de incidentul cu sprayul si consilierul, care sincer si-o cam merita. asa ca…

 3. @ SEBA…La partea cu testele psihologice ma refeream STRICT la anexa pistoalelor-fie letale fie neletale…Normal la terminarea turei cerberului local ar trebui ca arma din dotare sa fie predata la sediu sub cheie,pentru a se evita anumite tragedii cauzate de furtul sau pierderea armei.In orice caz ramine de vazut CIT de mult se vor implica noii cerberi locali sau vom vedea valabilitatea sintagmei ,,Alta Marie cu aceeasi palarie”An nou fericit,si seram mai bun decit 2010!!!

 4. E tot o turma de idioti cu pretentii de politisti vor ramane…..nimic mai mult !Se da prea multa importanta unei structuri slugarnice direct subordonata dobitocului primar asa ca …..ma lasa rece .Pacat de pagina .

 5. incep cu an nou fericit si tie si la toata lumea. din cate stiu, ca mai am cunostinte pe la comunitari, la iesire se preda arma si nu is probleme, cel putin pana acum nu au fost. is destul de stricti la capitolul asta. cat despre testele psiho alea se dau, dar stim cu totii cum e, nu la toti se vede dileala la testele astea din pacate. sa speram ca s-or mai specializa si ei si o fi bine, ca nevoie de paza si forte pe strada eu zic ca e…

 6. Militienii din conducerea politiei locale trebuie trimisi la pensie.
  Socot ca ar fi bine sa vina instructori din Anglia pt. pregatirea politiei locale. Deasemenea cativa tineri sa mearga sa lucreze acolo 2-3 luni pt. a invata meserie si comportament.

  • sa merje tu si mumata in penzie ! dom Comandant SPETARU este verde ca bradu si pofezionist 100 la 100. putea sa fie si ministru de interne dar no vrut. da’ acu daca noi il sprijinim poa sa agiunca si PRIMARE !
   asa ca sa tace tu catz teiem limba .

 7. proponere pintru dom Comandant SPETARU !
  sa treitzi !
  io zic sa ne datz in dontare si sabii ninja. io ma angajez sa formez o iechipa de ninja si terminam rapid cu tziganii si cu dusmanii lu domnu Primare si Secretare ! sa moara mama ! simplu eficient si …tacut !

  • ura colega !
   bravo pentru propunere (nu proponere mai frate , ne faci de ras ca noi ni-s elita politiei romane !)
   io te sustin si vreau si io o katana ca ma pricep. am lucrat fo 5 ani macelar. putem face o echipa de milioane. ca la SEALS, SPETZNAZ, ALFA, etc etc