Opinia Timisoarei

Politistii locali din Timisoara reactioneaza la declaratiile ministrului de Interne si ii arata salariile: Nu mai dezinformati

TIMISOARA. Dupa ce ministrul de Interne a declarat ca trebuie regandita salarizarea in randul politistilor, mentinand intr-o interventie TV ca <un politist local la Timisoara, care pazeste parcuri, castiga 8.000-9.000 de lei pe luna, iar unul de politie nationala la jumatate>, angajatii Politiei Locale au reactionat pe retelele de socializare, sustinand ca Marcel Vela dezinformeaza.

CITESTE SI: Ministrul de Interne: Un politist local care pazeste un parc in Timisoara are salariul de 8-9.000 de lei, iar unul de la MAI care isi risca viata sa prinda un criminal are jumatate. Trebuie reevaluata situatia 

Unul dintre politisti chiar a postat pe Facebook o adeverinta care, potrivit acestuia, ilustreaza veniturile pe fiecare luna din 2019, subliniind ca lefurile celor din strada sunt departe de ceea ce a spus Marcel Vela. E drept, acesta e tanar si nu cu prea mare vechime.

As vrea sa încep prin ai mulțimi domnului ministru Marcel Vela pentru dezinformarea in masa pe care o face in mass-media despre polițiștii locali și poliția locală…. 
As vrea sa încep cu primele zile de când a fost declarată starea de urgentă iar noi POLITIA LOCALĂ am intrat in subordinea MAI și toate acțiunile nostre au fost coordonate de aceștia.
Cum puteți domnule ministru sa spuneți acum, după toate zilele in care am verificat persoane izolate la domiciliu și am făcut efectiv paza la centrele de persoane izolate (pădurea verde), zile in care am stat in filtre fixe împreuna cu armata și poliție, in care am stat la toate spitalele din municipiul Timisoara, după zile libere tăiate si weekend-uri la rând in strada, repet acțiunile au fost coordonate de unitățile MAI sa spuneți ca am făcut abuzuri si ca nu am sancționat in spiritul și litera legii când dumneavoastră ați emis ordonanțele militare cu un cuantum al amenzilor între 2.000-20.000 de lei…
Iar acum ne acuzați ca luam salarii de 8.000-9.000 de lei fără a studia declarațiile noastre de avere, mi se pare josnic din partea dumneavoastră sa dezinformați cetățenii acestui stat respectiv oraș„, a scris pe Facebook Silviu Musca.

E drept ca sefii din Politia Locala Timisoara castiga cu mult peste sumele pomenite de ministrul Marcel Vela. Spre exemplu, Dorel Cojan, seful Politiei Locale Timisoara, care nu demult a dat in judecata Casa de Pensii a Ministerului de Interne, cerand o majorare a pensiei, a obtinut in anul 2018, spre exemplu, din pensii 61.452 de lei, la care s-au adaugat veniturile din salariu, 98.390 de lei, norma de hrana 11.680 de lei si indemnizatie de la ATOP 8.168 de lei. Aceasta insemna, acum doi ani, cam 15.000 de lei pe luna, iar de atunci au mai crescut salariile in Politia Locala.

CITESTE SI: Nicolae Robu despre salariul soferului sau, de aproape 10.000 de lei pe luna: ‘Vasile munceste mult si e om cu studii superioare. Are master cu nota 9.98’. Marirea lefurilor in primarie abia urmeaza

UPDATE: Reprezentantii Politiei Locale Timisoara au reactionat dupa cateva ore si au precizat ca salariile nete ale agentilor nu sunt cele mentionate de ministrul Marcel Vela.

„Poliția Locală Timișoara a luat act de poziția Domnului Ministru al Ministerului Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, care a declarat că nu este normal ca polițiștii locali de la Timișoara să aibă salarii de 8000-9000 de lei. Înainte de toate menționăm faptul că polițiștii locali din Timișoara au participat, de la instituirea stării de urgență, împreună cu efectivele Poliției Naționale și sub coordonarea operațională a acestora, dar și cu efectivele de jandarmi și ale Ministerului Apărării Naționale, la zeci de misiuni menite să reducă răspandirea noului coronavirus Sars-Cov2, de la supravegherea unităților spitalicești, verificarea izolaților la domiciliu, participarea la filtre de verificarea a persoanelor care circulă pe raza municipiului și respectă sau nu ordonanțele militare, patrulări pentru verificarea păstrării ordinii și liniștii publice în parcuri, dar și cu ocazia Sărbătorilor de Florii, Sărbătorilor Pascale și în perioada premergătoare zilei de 1 Mai. Subliniem faptul că la nivel local, colaborarea dintre instituții a fost una fără probleme, așa cum de altfel a fost și înainte de această perioadă care ar trebui să ne unească și nu să ne dezbine. Poliția Locală Timișoara este una dintre instituțiile performante din acest domeniu din țara noastră, dovadă fiind indicatorii de performanță care au stat la baza activității an de an și care au fost depășiți prin munca asiduă și profesionalismul oamenilor din stradă, zi și noapte, de sărbători sau în week-enduri, fără să țină cont de vreme sau anotimp, dincolo de viața de familie și de situațiile dificile la care au fost nevoiți să facă față.

Polițiștii locali din Timișoara și-au ales această meserie pentru a apăra cetățeanul, pentru a veni în sprijinul acestuia, pentru a-l respecta și pentru a-l proteja, dincolo de expunerile inevitabile ale meseriei, și va acționa în continuare ferm, vor fi în continuare prezenți la datorie indiferent de situațiile dificile cărora trebuie să le facă față, cu riscul uneori de a și greși, pentru că pană la urmă nimeni nu este fără greșeală. Pentru buna informare a dvs, Domnule Ministru, redăm mai jos salariile REALE ale polițiștilor locali din Timișoara, sumele fiind cele nete, cu mențiunea că niciunul dintre acestea nu ajunge la sumele despre care ați fost informat.

(1) 2.000-3.000 lei / lună, pentru 93 de polițiști locali

(2) 3.000-4.000 lei / lună, pentru 132 de polițiști locali

(3) 4.000-5.000 lei / lună, pentru 33 de polițiști locali

Salariile funcțiilor de conducere:

(4) 6.054 lei / lună, pentru șef birou

(5) 6.582 lei / lună, pentru șef serviciu

(6) 7.032 lei / lună, pentru director executiv adjunct

(7) 7.435 lei / lună, pentru director executiv”, au transmis reprezentantii Politiei Locale Timisoara

Exit mobile version