Politistii, in scoli din Timisoara si din judet. Le explica elevilor cum sa se protejeze de bullying, de violente, de accidente si de hoti. Foto

TIMISOARA. Pentru siguranta copiilor, politistii timisoreni organizeaza actiuni de informare si prevenire in scoli.

CITESTE SI: Doua firme vor sa amenajeze statiile de alimentare pentru noile autobuze electrice de la Timisoara, pentru ca jumatate dintre ele sa nu mai zaca in depou, ci sa ajunga pe trasee

Agentii de la Biroul Siguranta Scolara si cei de la Ordine Publica din IPJ Timis au fost, timp de doua zile, la Scoala Gimnaziala Uivar, la scoala Primara Teremia Mare, in scoala Primara Nerau, Gradinita Nerau, scoala Primara Teremia Mica, Gradinita Teremia Mica si scoala Generala nr. 16, din Timisoara.

352 de elevi si 18 profesori au discutat cu politistii despre cum pot preveni acte de violenta, bullyingul si cyberbullyingul, despre raspunderea penala a minorilor.

De asemenea, scolarilor le-au fost prezentate mai multe categorii de contraventii si infractiuni, insotite de exemple punctuale, astfel incat acestia sa poata lua cele mai bune decizii in situatii limita.

Totodata, copiii au fost sfatuiti cu privire la modul de comportare in societate, precum si cum sa reactioneze atunci cand raman singuri acasa si o persoana necunoscuta se prezinta la usa locuintei, astfel incat acestia sa nu devina victime ale unor infractiuni.

Politistii Biroului Siguranta scolara vor fi prezenti in unitatile de invatamant si in perioada urmatoare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Politistii sa mearga in scoli sa informeze si despre discrminarea persoanelor LGBT+. Copiii trebuie sa respecte si aprecieze comunitatea aceasta.