Politisti de frontiera aradeni cercetati pentru spaga! Luau mita in complicitate cu colegii maghiari?

UPDATE: Tribunalul Arad a decis joi ca cei 4 politisti de frontiera vor fi cercetati in continuare in libertate.


4 politisti de frontiera din Arad au fost retinuti de procurori, dupa ce au fost filmati luand mita, in mai multe randuri, de la soferii de autocare si microbuze. Cazul este unul complex, deoarece complicii agentilor erau politistii de frontiera maghiari. Anchetatorii urmeaza sa transmita probatoriul si dovezile in Ungaria, unde alti 8 politisti unguri sunt pe cale sa fie si ei retinuti.

Totul a inceput in urma cu cateva luni, odata cu retinerea altor doi agenti de politie de la Frontiera aradeana.

Atunci, anchetatorii au aflat, in urma interceptarilor, ca soferilor li se pretindea mita frecvent, asa ca le-au cerut acestora sa colaboreze.

Timp de 4 luni, soferii  au purtat microfoane si au ajutat la dovedirea a 12 politisti, romani si maghiari.

Asa au fost saltati cei 4 agenti de la Arad.

In urma audierilor, unul dintre politisti a recunoscut faptele, iar ceilalti 3 nu au dorit sa faca declaratii. Cu toate acestea, procurorul a dispus retinerea lor pentru 24 de ore.

In decursul celor 4 luni de supraveghere, anchetatorii au aflat modul in care cei invinuiti procedau atunci cand le cereau soferilor bani, pentru a inchide ochii la diverse nereguli si pentru a nu-i sanctiona contraventional. De obicei, sumele platite drept spaga erau cuprinse intre 10 si 40 de euro pentru agentii romani, putand ajunge si pana la 100 de euro  pentru politistii unguri.

Maine, procurorul de caz va propune arestarea preventiva a celor 4, pentru 29 de zile si va incerca sa demonstreze, in fata instantei, ca agentii prezinta pericol social.

In privinta celor 8 politisti unguri, anchetatorii romani vor trimite toate probele la procurorii din Szeged care urmeaza sa ia masuri impotriva lor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...