Noutati :

Politia simplifica obtinerea cazierului judiciar. O taxa a fost eliminata

11 iulie, 2016 - 12:45 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: UTILE
0

TIMISOARA. Certificatul de cazier va fi obtinut mai usor din aceasta luna. Timisorenii vor trebui sa plateasca doar taxa de prestare de servicii, cea de timbru fiind eliminata.

Politia pune in aplicare o ordonanta de urgenta emisa de guvern in acest an, iar prima schimbare la obtinerea cazierului judiciar, aplicata de astazi, este eliminarea taxei de 2 lei platita pentru timbrul fiscal.
Pentru a se obtine un certificat de cazier judiciar in Romania, persoana fizica poate depune personal cererea-tip, cu datele complete de stare civila si motivata, la orice subunitate de politie in care exista ghiseu de cazier judiciar, insotita de:

– actul de identitate aflat in termen de valabilitate
– chitanta prin care se face dovada achitarii taxei de prestare serviciu, in cuantum de 10 lei

Pentru a obtine un certificat de cazier judiciar in Romania, persoana juridica depune prin reprezentant legal, care trebuie sa-si dovedeasca calitatea, cererea-tip, cu datele complete de identificare si motivata, la orice subunitate de politie in care exista ghiseu de cazier judiciar, insotita de:
– dovada calitatii de persoana juridica
– dovada ca deponentul este reprezentantul legal al persoanei juridice solicitante (Anexa 38 din H.G. nr. 345/2010)
– copie de pe actul de identitate al reprezentantului legal;
– chitanta prin care se face dovada achitarii taxei de prestare serviciu, in cuantum de 10 lei
Persoanele domiciliate in strainatate pot solicita eliberarea certificatului de cazier judiciar prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei.

Astfel, la cererea motivata a persoanelor aflate in strainatate, misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei pot elibera, dupa efectuarea verificarilor in bazele de date, adeverinte in care se consemneaza rezultatele verificarilor.

Aceste adeverinte au valoarea juridica a unui certificat de cazier judiciar si se utilizeaza exclusiv in strainatate.

Certificatul de cazier judiciar se elibereaza, de regula, pe loc, sau in cel mult 3 zile de la data solicitarii, in situatiile in care cererea este depusa in Romania.

Pentru situatiile in care cererea este depusa prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei, certificatul de cazier judiciar se elibereaza in cel mult 30 de zile de la data depunerii, iar in cazul adeverintelor, in termen de 10 zile de la data solicitarii.

Documentele sunt valabile 6 luni de la data primirii si numai in scopul pentru care au fost eliberate.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...