Noutati :

Politia Locala Timisoara va avea autoturisme noi. Nicolae Robu: Exista o nevoie stringenta de masini

23 octombrie, 2013 - 12:13 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. De acum inainte, toti cei care vor dori sa se angajeze la Politia Locala Timisoara vor avea de indeplinit cateva conditii noi: sa stie sa mearga pe bicicleta si sa aiba permis de conducere. Mai ales ca in perioada urmatoare la Politia Locala Timisoara se vor cumpara cateva masini noi.

In sedinta ordinara care a avut loc marti, consilierii locali au votat un proiect de hotarare care prevede introducerea unor criterii noi pentru cei care vor sa se angajeze pe viitor la Politia Locala. Motivul? Unii dintre agentii locali habar nu aveau sa mearga pe bicicleta, in conditiile in care au si cateva zeci de biciclete in dotare la Politia Locala. Si pana acum politistii locali erau nevoiti sa sustina probe sportive, insa nu li se cerea sa aiba permis de conducere si nici sa stie sa mearga cu bicicleta.

Acum s-au introdus si bareme unice la probele sportive: 40 de abdomene pentru femei si 44 de abdomene pentru barbati, alergarea de rezistenta de 800 de metri in 4 minute si 10 secunde la femei si de 1.000 de metri in 4 minute si 10 secunde la barbati, precum si alergarea de viteza de 50 de metri plat in 9 secunde la femei si in 7 secunde la barbati. Criteriile de inaltime sunt de 1,70 m la femei si 1,75 m la barbati.

In sedinta CLT de marti, consilierul local Ciprian Jichici a propus sa nu existe criterii de inaltime, pentru ca „unii sunt mai sprinteni”, cu toate ca sunt mai mici de inaltime. Propunerea lui nu a fost privita cu ochi buni de ceilalti alesi. Mai in gluma, mai in serios, primarul Nicolae Robu a precizat ca poate ar trebui sa se tina cont si de altceva.

„S-ar fi putut impune un alt criteriu: circumferinta”, a spus Robu. Proiectul a trecut insa exact in forma in care se afla.

Agentii locali vor avea in curand si masini noi. Potrivit directorului adjunct Dorel Cojan, Primaria Timisoara a primit o adresa prin care Politia Locala cere sa se aprobe achizitia de autoturisme noi.

„Am avea nevoie de masini noi, am cerut 6 prin adresa”, ne-a spus Cojan. Autoturismele vor fi achizitionate de indata ce se vor gasi bani, ne-a dezvaluit Nicolae Robu.

„Facem sa fie bani pentru tot ce este necesar. E nevoie de masini noi, sigur ca da, politistii sunt in numar insuficient si trebuie sa le asiguram mobilitate ca sa poata acoperi orasul. Am recurs la biciclete, dupa cum s-a putut vedea, dar exista o nevoie stringenta si de masini. Deocamdata vor fi luati bani din bugetul Politiei Locale”, ne-a declarat primarul.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...