Noutati :

Politia de proximitate intra, la tara, in comunitatile de romi. Agentii vor invata limba romani in scoala!

24 aprilie, 2013 - 12:18 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Politistii de proximitate ar urma sa fie trimisi la sate, pentru a supraveghea comunitatile de romi. Ideea a fost analizata in cadrul unei dezbateri care a avut loc la Timisoara, in organizarea Universitatii de Vest si a Politiei Romane.

Inca din anul 2003 functioneaza, in special la orase, Politia de Proximitate. Dupa zece ani de la infiintare se doreste ca politistii de proximitate sa se implice in prevenirea infractiunilor in sanul comunitatilor de romi, extrem de numeroase.

Proiectul a suferit modificari pe parcurs, drept urmare a primit configuratia pe care noi acum incercam sa o punem in aplicare. Proximitate, daca e sa mergem la Dictionarul Explicativ insemana apropiere. Incercam sa dezvoltam acest proioect care la nivel national functioneaza din 2003. Toata lumea a auzit de politistul de proximitate, in special in zona urbana. De aceea dorim sa il dezvoltam in zona rurala, in special in comunitatile de romi. Anul trecut am fost onorati cand am primit propunerea Universitatii de Vest din Timisoara de a lucra si in cadrul acestui proiect, in parteneriat si va asigur ca la nivelul Politiei Romane s-a manifestat o bucurie pentru ca am remarcat credibilitatea si seriozitatea acestei universitati. Iata ce poate genera. Faptul ca sunem aici pe parcurul mai multor zile, ca putem impartasi idei si gasi cele mai bune solutii„, a declarat Mihai Pruteanu, reprezentant al Inspectoratului General al Politiei Romane.

De cealalta parte, Universitatea de Vest din Timisoara vine ca partener in acest proiect.

In colaborare cu un partener elvetian si IGPR nu facem altceva decat sa aducem impreuna factorii de reeducare. An de an prin aceasta intalnire nu facem decat sa punem cap la cap ideile din cursul anului, sa vedem rezultatele.  Astazi, cu siguranta vor fi schimbate idei, vor fi dezbatute si se vor gasi solutii. Iesirea din globul de sticla al invatamantului si indreptarea spre societate este scopul nostru. Este o mare diferenta intre invatamant si educatie. Noi nu facem doar invatamant, nu dam doar diplome. Romania are nevoie de oameni care sa reprezinte modele. Sa considerati ca noi, ca mediu universitar si promotor al educatiei vom fi un partener loial pe care puteti conta ca si educatie„, a declarat, in cadrul dezbaterii, Marilen Pirtea, rector al UVT.

Reprezentantul Politiei Romane a subliniat, pe de alta parte, ca la Scoala de Politie de la Slatina se invata, pe langa limba engleza, germana si franceza, si limba romani.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cineva spala bani din nou………..