Noutati :

Politia de Frontiera Timis „decapitata”: opt ofiteri cercetati penal si alti sase ofiteri au fost eliberati din functii

23 martie, 2011 - 02:01 PM
Autor: Gheorghe Ilas      
Categorie: EVENIMENT
1

Inspectoratul General al Politiei de Frontiera a dat publicitatii rezultatul controlului efectuat in Timis in perioada 12 – 21 martie 2011.

Din verificarile efectuate au fost constatate deficiente in activitatea manageriala, precum si neglijenta sau lipsa de preocupare in indeplinirea indatoririlor de serviciu manifestata de ofiterii cu functii de conducere din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Timis si sectoarelor din subordine, constand in ineficienta controalelor desfasurate si a muncii operative si informative, insuficienta implicare in combaterea traficului ilegal cu tigari, precum si lipsa de fermitate in aplicarea unor masuri disciplinare”, este concluzia ofiterilor Serviciului Control din cadrul I.G.P.F., totodata acestia reclamand lipsa de implicare a conducerii, care intre timp a demisionat, in prevenirea si combaterea coruptiei interne.

Ca urmare a celor constatate, a fost dispusa masura cercetarii prealabile fata de opt ofiteri cu functii de conducere la Politia de Frontiera Timis, respectiv seful Biroului Combaterea Infractionalitatii Transfrontaliere, seful Biroului Supraveghere si Control a Trecerii Frontierei, seful Sectorului P.F. Moravita, adjunctul sefului S.P.F. Moravita, seful Punctului de Trecere a Frontierei Moravita, adjunctul sefului S.P.F. Deta, seful S.P.F. Cruceni si un ofiter specialist din cadrul S.P.F. Cruceni. La finalizarea cercetarii prealabile, in functie de gravitatea faptelor, fata de cei opt ofiteri vor fi luate masurile legale.

De asemenea, conducerea Inspectoratului General al Politiei de Frontiera a aprobat eliberarea din functiile de conducere a sase ofiteri. Este vorba despre seful I.J.P.F. Timis, comisarul Cornel Iures, adjunctul sau, comisarul Ioan Mudure, seful Punctului de Trecere a Frontierei Moravita, comisarul sef Dan Rovinar, seful Biroului Supraveghere si Control Trecere Frontiera, comisarul sef Marius Dinu, seful Sectorului Politie de Frontiera Moravita, comisarul sef Vasile Turda, si adjunctul sau, comisarul sef Tudorica Marian. De asemenea, sefului Sectorului Politiei de Frontiera Deta, comisarul sef Gheorghe Palimariu, a fost scos la pensie. Alti zece ofiteri si un agent au fost atentionati cu privire la modul de indeplinire a atributiilor de serviciu. Pentru asigurarea continuitatii la conducerea Politiei de Frontiera Timis, alti ofiteri vor fi imputerniciti pe functiile ramase vacante.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ooo, deci si nepotul rapsodului Gheorghe Turda e pe faras? Domnuu colonel, va vine sa credeti ca vi-s pe faras? Interesant