Noutati :

Politehnica Timisoara – un pas spre viitorul tau! Record de elevi la cea de-a VI-a editie a manifestarii

7 aprilie, 2019 - 02:29 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Sute de elevi au umplut, la sfarsitul acestei saptamani, Auditorium-ul Centrului de Conferinte al UPT, la deschiderea evenimentului „Politehnica Timisoara – un pas spre viitorul tau”. Manifestarea, ajunsa deja la cea de-a VI-a editie, se adreseaza elevilor de liceu si vizeaza informarea si familiarizarea lor cu mediul universitar, in scopul asigurarii unei mai bune tranzitii a absolventilor de liceu spre invatamantul superior si orientarea lor catre o cariera de succes.

Circa 1500 de elevi din toata tara si din Republica Moldova (un record de participare) vin la Universitatea Politehnica Timisoara unde vor avea ocazia sa cunoasca mediul universitar tehnic timisorean, oferta de studii a Politehnicii, vor putea sa-si verifice cunostintele in domeniile de interes prin participarea la concursurile organizate de facultati, vor lua contact cu cei care sunt deja studenti si vor cunoaşte indeaproape orasul Timisoara.

In cadrul deschiderii festive, moderatorul evenimentului, rectorul Universitatii Politehnica Timisoara, prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel serban, a prezentat facilitatile pe care le ofera UPT, atat pentru studiu, cat si pentru petrecerea timpului liber, indemnandu-i pe viitorii studenti sa se alature familiei Politehnicii, sa devina studenti de frunte ai UPT, sa invete, dar sa se si bucure de cea mai frumoasa perioada a vietii. Prorectorul responsabil cu problemele studentilor si cu cele de invatamant, conf.univ.dr.ing. Florin Dragan, le-a explicat elevilor importanta pregatirii pentru cariera pe care vor sa o urmeze, in timp ce Florin Ciocan, reprezentant al mediului economic si membru in Comitetul Director al UPT, le-a prezentat tinerilor perspectivele de cariera pe care le au ca absolventi de invatamant superior tehnic, el insusi fiind absolvent al Politehnicii timisorene. Reprezentantul studentilor din UPT, Claudiu Grozavescu, le-a urat bun-venit viitorilor colegi si i-a indemnat sa se bucure de zilele petrecute la Timisoara.

Elevii, din clasele IX – XII, din judetele Alba, Arges, Arad, Bihor, Bistrita-Nasaud, Caras-Severin, Cluj, Dolj, Gorj, Hunedoara, Harghita, Iasi, Maramures, Mehedinti, Mures, Olt, Satu Mare, Salaj, Sibiu, Timis, Valcea si din Republica Moldova, vin sa participe la cele 8 concursuri nationale organizate de facultatile din cadrul UPT.

In premiera, in acest an, competitiile sunt organizate in doua weekend-uri consecutive. Astfel, in zilele de 6 aprilie 2019, incepand cu ora 9:00 se vor desfasura urmatoarele concursuri:
– Concursul de Arhitectura „Hans Fackelmann” – Facultatea de Arhitectura si Urbanism
– Concursul national de idei „Environmental Protection-Smart and Sustainable Generation” – Facultatea de Chimie si Ingineria Mediului
– „Constructiile: traditie si viitor” – Facultatea de Constructii
– Concursul profesional de idei „Intelligent Electricity Generation” – Facultatea de Electrotehnica si Electroenergetica
– „Managementul si marketingul piramidei” – Facultatea de Management in Productie si Transporturi
– Concursul de aptitudini in domeniul mecanic si mecatronic – Facultatea de Mecanica.

Dupa o saptamana, in 13 aprilie, incepand tot cu ora 9:00, se vor desfasura celelalte doua concursuri:
– Concursul de matematica „Valeriu Alaci” – Facultatea de Automatica si Calculatoare si Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologii Informationale
– Olimpiadele Comunicarii – Facultatea de stiinte ale Comunicarii.

 

Ocupantii locurilor I, II si III de la fiecare dintre cele 8 concursuri se pot inscrie la Universitatea Politehnica Timisoara fara a mai sustine concurs de admitere.

Costurile pentru transportul, cazarea si masa elevilor si a profesorilor insotitori sunt suportate de catre Universitatea Politehnica.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...