Noutati :

Politehnica Timisoara – un pas spre viitorul tau! Peste 1500 de elevi vin la cea de-a VI-a editie, la sfarsitul saptamanii

3 aprilie, 2019 - 03:48 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EVENIMENT
0

TIMISOARA. Cea de-a VI-a editie a evenimentului „Politehnica Timisoara – un pas spre viitorul tau!” vine cu o serie de noutati. Circa 1500 de elevi din toata tara si din Republica Moldova (un record de participare) vin la Universitatea Politehnica Timisoara unde vor avea ocazia sa cunoasca mediul universitar tehnic timisorean, oferta de studii a Politehnicii, vor putea sa-si verifice cunostintele in domeniile de interes prin participarea la concursurile organizate de facultati, vor lua contact cu cei care sunt deja studenti si vor cunoaste indeaproape orasul Timisoara.

Actiunea, care este una de traditie, aflata deja la cea de-a VI-a editie, se adreseaza elevilor de liceu si vizeaza informarea si familiarizarea lor cu mediul universitar, in scopul asigurarii unei mai bune tranzitii a absolventilor de liceu spre invatamantul superior si orientarea lor catre o cariera de succes.

Elevii, din clasele IX – XII, din judetele Alba, Arges, Arad, Bihor, Caras-Severin, Cluj, Dolj, Gorj, Hunedoara, Harghita, Iasi, Maramures, Mehedinti, Mures, Olt, Satu Mare, Salaj, Sibiu, Timis, Valcea si din Republica Moldova, vin sa participe la cele 8 concursuri nationale organizate de facultatile din cadrul UPT.

In premiera, in acest an, competitiile vor fi organizate in doua weekend-uri consecutive. Astfel, in zilele de 5 – 7 aprilie 2019, se vor desfasura urmatoarele concursuri:
– Concursul de Arhitectura „Hans Fackelmann” – Facultatea de Arhitectura si Urbanism
– Concursul national de idei „Environmental Protection-Smart and Sustainable Generation” – Facultatea de Chimie si Ingineria Mediului
– „Conctructiile: traditie si viitor” – Facultatea de Constructii
– Concursul profesional de idei „Intelligent Electricity Generation” – Facultatea de Electrotehnica si Electroenergetica
– „Managementul si marketingul piramidei” – Facultatea de Management in Productie si Transporturi
– Concursul de aptitudini in domeniul mecanic si mecatronic – Facultatea de Mecanica.

Deschiderea festiva va avea loc vineri, 5 aprilie, ora 15:00, in Auditorium-ul Centrului de Conferinte al UPT, dupa care concursurile se vor desfasura sambata, 6 aprilie, incepand cu ora 9:00.

Dupa o saptamana, in 13 aprilie, incepand cu ora 9:00, se vor desfasura celelalte doua concursuri:
– Concursul de matematica „Valeriu Alaci” – Facultatea de Automatica si Calculatoare si Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologii Informationale
– Olimpiadele Comunicarii – Facultatea de stiinte ale Comunicarii.
Ocupantii locurilor I, II si III de la fiecare dintre cele 8 concursuri se pot inscrie la Universitatea Politehnica Timisoara fara a mai sustine concurs de admitere.

Costurile pentru transportul, cazarea si masa elevilor si a profesorilor insotitori sunt suportate de catre Universitatea Politehnica.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...