Noutati :

Politehnica a castigat un prim proces cu CCIAT. Urmeaza apelul, recursul si poate un proces la CEDO

31 martie, 2011 - 09:02 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Universitatea Politehnica din Timisoara a castigat, la Tribunalul Timis, procesul ce i-a fost intentat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis. In acelasi timp, CCIAT isi cauta in continuare dreptatea in justitie.

Tribunalul Timis a respins cererea CCIAT de anulare a actului de donatie a cladirii Rectoratului Politehnicii, pentru utilizarea ei in scopul dezvoltarii academice a Timisoarei, act datand din mai 1946. La decizia Tribunalului se poate face recurs, lucru pe care cei de la CCIAT au anuntat deja ca il vor face.

„Universitatea Politehnica din Timisoara va continua sa fie prezenta in zona de maxima vizibilitate a Timisoarei, prin sediul administratiei ei centrale, Rectoratul. Universitatea Politehnica din Timisoara a dovedit si cu aceasta ocazie ca stie sa aiba grija de patrimoniul sau, lucru pe care il poate constata orice cetatean, analizand starea cladirilor sale, una foarte buna, ce face nota aparte in raport cu starea majoritatii cladirilor publice ale Timisoarei”, a declarat Nicolae Robu, rectorul UPT.

„Noi nu am primit inca decizia instentei, nu stiu de ea. Problema este ca in Romania, intre Justitie si dreptate nu prea exista legatura. Mai ales cand e vorba de Timisoara, dinstanta dintre justitie si dreptate este departe. De aceea, mai sunt si alta cai de atac, cum ar fi CEDO. Noi, romanii, am invatat ca la CEDO se face dreptate”, a declarat Georgica Cornu, presedintele CCIAT.

Cladirea in care functioneaza Rectoratul Politehnicii timisorene este revendicata de catre Camera de Comert. In mai 1945, CCIAT a donat cladirea pentru dezvoltarea universitara din Timisoara, iar in final aceasta a ajuns la UPT. Intre timp, UPT a investit aici foarte multi bani.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...