Având în vedere succesul de care s-a bucurat inițiativa de a pune la dispoziția studenților veniți la Biblioteca UPT o masă de tenis pentru relaxare în pauzele de învățare, în urmă cu un an a fost organizată prima ediție a Poli Ping Pong Challenge. Succesul primei ediții i-a determinat pe organizatori -Biblioteca Universității Politehnica Timișoara, Asociația Club Sportiv Dumbrăvița și Institutul Francez Timișoara- să continue, astfel încât miercuri, 21 mai 2025, s-a desfășurat cea de-a doua ediție a Poli Ping-Pong Challenge. Competiția de tenis de masă a fost deschisă tuturor participanților cu vârsta de peste 16 ani, fiind însă destinată doar amatorilor, având drept scop promovarea sportului și fair-play-ului.
Peste 30 de amatori s-au înscris în competiția organizată cu suportul, în special logistic, al Asociației Club Sportiv Dumbrăvița.
În deschiderea evenimentului, conf.univ.dr.ing. Simon Pescari, prorector UPT, a amintit tradiția sportivă, de peste un secol, a Universității Politehnica Timișoara, amintind că astfel de inițiative, chiar în spații neconvenționale, confirmă această tradiție.
De asemenea, dr.ing. Agneta Lovasz, director al Bibliotecii UPT, și-a exprimat bucuria că inițiativa de a pune la dispoziția utilizatorilor o masă de tenis pentru relaxare, încă de acum 7 ani, a avut un asemenea succes și a culminat cu organizarea unei competiții care, iată, a ajuns la cea de-a doua ediție.
Tot în deschidere, Adrian Tal, directorul CSU Politehnica Timișoara, a subliniat beneficiile pe care sportul le aduce studenților, Camelia Gintaru, de la Institutul Francez Timișoara, a amintit proiectele de succes derulate în parteneriat cu Universitatea Politehnica Timișoara, iar Nicoleta Husar, președintele Asociației Club Sportiv Dumbrăvița și multiplă campioană națională și balcanică la tenis de masă, și-a exprimat satisfacția că acest sport devine tot mai popular în Timiș la toate nivelurile.
Toți concurenții prezenți au primit diplome de participare, iar cei mai buni au fost recompensați cu premii, articole sportive și tricouri personalizate. Trofeul competiției a fost câștigat de un bibliotecar celebru, Avram Iancu, de la Biblioteca Municipală „Valeriu Butulescu” Petroșani, singurul bibliotecar din lume care a traversat înot Canalul Mânecii, a înotat 12 ore neîntrerupt în Canalul Bega, la Timişoara, a parcurs întregul curs al Dunării, a traversat Marea Neagră, este singurul român care a câştigat prestigiosul premiu „Performance of the Year 2021” la înotul în ape deschise și care, iată, și-a dovedit înclinarea și către alte sporturi. El a fost urmat, în clasamentul final, de Cosmin-Emanuel Rotar, Rareș Crăciunel și Paloti Dobre.