‘Poetica tacerii si distantei’, expozitie de pictura pe simezele Muzeului National al Banatului

TIMISOARA. Muzeul National al Banatului, Ambasada Republicii Macedonia de Nord în Romania impreuna cu Consulatul Onorific de la Timisoara ii invita pe timisoreni in perioada 26 – 30 octombrie, prima expozitie in Romania a artistei macedonene, Tanja Balac – „Poetica tăcerii și distantei”.

Artista din Republica Macedonia de Nord va expune o colectie de 22 de tablouri, in mansarda B1 a Bastionului Theresia din Timisoara. Premiata la nivel international, Tanja Balac este o artista care si-a prezentat lucrarile in peste 50 de expozitii din lume. Detalii despre activitatea artistica a Tanja Balac se regasesc la adresa https://tanjabalac.com/.

Expozitia este organizata cu sprijinul Ministerului Culturii din Republica Macedonia de Nord si Consiliului Județean Timis.

La vernisajul „Poetica tacerii si distantei” vor participa Gabriel Atanasov – ambasadorul Republicii Macedonia de Nord in Romania, Silvana Ivanovska – adjunct al sefului misiunii diplomatice, Pavel Ernest Dupta – consulul onorific al Republicii Macedonia de Nord la Timisoara, Claudiu Ilas – managerul Muzeului National al Banatului si alti reprezentanti ai institutiilor din Timis.

Vernisajul expozitiei „Poetica tăcerii și distanței” are loc marți, 26 octombrie, in mansarda B1 a Bastionului Theresia, de la ora 18.

Reprezentantii Muzeului reamintic ca la eveniment pot participa doar persoanele care au certificat verde de vaccinare impotriva COVID-19 sau de trecere prin boala.

De asemenea, accesul la eveniment este permis in limita a 50 de participanti, iar masca de protectie este obligatorie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...