Noutati :

‘Poetica tacerii si distantei’, expozitie de pictura pe simezele Muzeului National al Banatului

25 octombrie, 2021 - 09:19 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Muzeul National al Banatului, Ambasada Republicii Macedonia de Nord în Romania impreuna cu Consulatul Onorific de la Timisoara ii invita pe timisoreni in perioada 26 – 30 octombrie, prima expozitie in Romania a artistei macedonene, Tanja Balac – „Poetica tăcerii și distantei”.

Artista din Republica Macedonia de Nord va expune o colectie de 22 de tablouri, in mansarda B1 a Bastionului Theresia din Timisoara. Premiata la nivel international, Tanja Balac este o artista care si-a prezentat lucrarile in peste 50 de expozitii din lume. Detalii despre activitatea artistica a Tanja Balac se regasesc la adresa https://tanjabalac.com/.

Expozitia este organizata cu sprijinul Ministerului Culturii din Republica Macedonia de Nord si Consiliului Județean Timis.

La vernisajul „Poetica tacerii si distantei” vor participa Gabriel Atanasov – ambasadorul Republicii Macedonia de Nord in Romania, Silvana Ivanovska – adjunct al sefului misiunii diplomatice, Pavel Ernest Dupta – consulul onorific al Republicii Macedonia de Nord la Timisoara, Claudiu Ilas – managerul Muzeului National al Banatului si alti reprezentanti ai institutiilor din Timis.

Vernisajul expozitiei „Poetica tăcerii și distanței” are loc marți, 26 octombrie, in mansarda B1 a Bastionului Theresia, de la ora 18.

Reprezentantii Muzeului reamintic ca la eveniment pot participa doar persoanele care au certificat verde de vaccinare impotriva COVID-19 sau de trecere prin boala.

De asemenea, accesul la eveniment este permis in limita a 50 de participanti, iar masca de protectie este obligatorie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...