Podurile din Timisoara se vad la… Primarie!

Pe zi, pe noapte, in lumina clara a diminetii sau la amurg, in toate anotimpurile, podurile Timisoarei sunt bijuterii arhitecturale extrem de valoroase ce trebuie conservate si pretuite. O inedita expozitie de pictura si fotografie cu tema "Podurile Timisoarei" are loc pana la sfarsitul lunii noiembrie la etajul 1 al Primariei. Cetatenii care au adiente la cei doi viceprimari, sau chiar la primar, in timp ce stau pe holuri, pot admira creatiile artistilor de la Organizatia culturala Allma. "Acest proiect are scopul de a le arata timisorenilor si valoarea lor istorica. Din ce ne-am dat noi seama, sunt foarte putini cei care cunosc ce a reprezentat de exemplu podul Decebal. Realizarea unor lucrari artistice avand ca tema aceste constructii este o modalitate eficienta de a readuce in lumina, prin arta, valorile istorice timisorene", spune  Arpad Jancso, un cunoscator al istoricului podurilor din Timisoara. Expozitia cultura cuprinde atat fotografii ale podurilor din Timisoara si povestea lor, precum si un tablou al fiecarui monument.

Pe zi, pe noapte, in lumina clara a diminetii sau la amurg, in toate anotimpurile, podurile Timisoarei sunt bijuterii arhitecturale extrem de valoroase ce trebuie conservate si pretuite. O inedita expozitie de pictura si fotografie cu tema „Podurile Timisoarei” are loc pana la sfarsitul lunii noiembrie la etajul 1 al Primariei. Cetatenii care au adiente la cei doi viceprimari, sau chiar la primar, in timp ce stau pe holuri, pot admira creatiile artistilor de la Organizatia culturala Allma.

„Acest proiect are scopul de a le arata timisorenilor si valoarea lor istorica. Din ce ne-am dat noi seama, sunt foarte putini cei care cunosc ce a reprezentat de exemplu podul Decebal. Realizarea unor lucrari artistice avand ca tema aceste constructii este o modalitate eficienta de a readuce in lumina, prin arta, valorile istorice timisorene”, spune  Arpad Jancso, un cunoscator al istoricului podurilor din Timisoara. Expozitia cultura cuprinde atat fotografii ale podurilor din Timisoara si povestea lor, precum si un tablou al fiecarui monument.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.