Noutati :

Podul care duce nicaieri va fi extins la Timisoara. Ce mare santier programeaza Nicolae Robu?

24 iunie, 2015 - 03:02 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
7

TIMISOARA. Primarul Nicolae Robu anunta iarasi mari santiere in Timisoara. Edilul vrea sa extinda podul de la Elba, din zona Iosefin, desi acesta duce exact in curtea fostei fabrici, care a fost mutata in Parcul Industrial Timisoara.

Podul nu este extrem de circulat, pentru ca de cealalta parte se intra direct in curtea fostei fabrici. Pentru a deschide zona, municipalitatea ar trebui sa cumpere strada care trece prin curte, insa primarul sustine ca nu exista bani pentru aceasta achizitie si ca nu se va intampla prea curand. Cu toate acestea, el considera ca e oportuna extinderea podului.

„Podul de la Elba va fi largit la patru benzi. Facem reabilitarea podului cu doua benzi pe care le avem acum si construim alaturi inca o structura cu alte doua benzi, vom avea pod cu patru benzi, cu deschidere de la Elba. Este de acord, dar ar trebui sa cumparam acea proprietate si e vorba de bani multi, pentru ca Elba nu doreste sa o rupa in bucati, vrea sa vanda totul, cladiri si teren. Asta inseamna sume mari si deocamdata nu ni le putem permite. Merita investitia, pentru ca noi gandim pe termen lung. Cand facem reabilitarea podului nu ne limitam doar la reabilitare, il si largim, pentru ca Timisoara are nevoie de poduri de patru benzi. Asa trebuie gandit”, a explicat Nicolae Robu.

Specialistii primariei nu au pus la cale vreun proiect, ci abia acum au primit ordinul sa se apuce de treaba. Cat despre fondurile cu care va fi extins Podul Eroilor, nu exista nici acestea. Daca nu se va putea pe fonduri europene, primarul este decis insa sa aloce suma necesara din bugetul Timisoarei.

podul-eroilor-drum-strada-elba

„Nu avem proiectul, acum se lucreaza, am spus ca am hotarat sa facem si asta. Daca vom putea sa includem intr-un orizont de timp convenabil implementarea acestui proiect pe fonduri europene, il vom include. Vom vedea dupa ce stim care va fi timingul de obtinere a banilor europeni. Sunt foarte multe lucruri care ar putea fi facute pe fonduri europene, dar perspectiva este ca abia din 2018 sa le putem avea in practica facute. Or, eu consider ca multe din obiectivele despre care am vorbit sunt de necesitate stringenta si nu putem astepta pana atunci. Trebuie sa alocam venituri proprii ca sa atingem acele obiective mai repede. Probabil anul viitor se va face extinderea…”, a declarat primarul Nicoalae Robu.

Edilul-sef sustine ca ne asteapta alte mari santiere in Timisoara, odata cu inceperea extinderii Pasajului Popa Sapca, dar si cu inceperea lucrarilor la podurile Bobalna, Solventul si Jiul.

„Dam drumul la trei poduri: Bobalna, Solventul si Jiul. La Jiul, licitatia (n.r. pentru gasirea firmei care sa faca proiectul de construire a podului) tocmai este in derulare, avem 4 firme competitoare, vor veni si celelalte doua, Bobalna si Solventul, dam drumul la Popa Sapca (n.r. extinderea pasajului si a strazii), la pasajul Jiul si la Inelul IV. Deci, mari santiere ne asteapta, dar dupa ce le vom finaliza pe acestea, Timisoara va fi cu adevarat un oras modern, va fi un alt standard in ceea ce priveste infrastructura urbana a orasului nostru. Sunt pasi mari facuti, pasi uriasi, numai cine nu vrea sa fie corect nu-i recunoaste, insa aceste lucrari, trei poduri, doua largiri de treceri pe sub calea ferata si largiri de strazi conexe, plus Inelul IV, vor schimba cu adevarat fata orasului”, a conchis primarul Timisoarei.

Despre orizontul de timp in care vom vedea intr-adevar podurile ridicate, niciun cuvant. Despre bani, la fel. Dar Nicolae Robu ne-a obisnuit in trecut cu o afirmatie: „exista bani pe planeta”. Ramane de vazut unde-i va gasi pe cei necesari pentru extinderea unui pod, construirea altor 3, extinderea a doua pasaje pe sub calea ferata si altele.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 7comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. 1. Sa se rezolve in primul rand problema „capatului de pod” (malul drept); aici coborarea este cel putin „distractiva”:
  – coborarea de pe pod este mascata, si jumatate care vin dinspre Titulescu nu stiu „cum se coteste la stanga” (de fapt nu stiu cum au luat examenul de conducere).
  – va trebui largita distanta de coborare spre (fosta) ELBA, strada de acolo a fost a orasului dar „in vremurile bune” a fost rechizitionata de fabrica (decretele se dadeau „cum zicea tovarasul”)
  – va trebui rezolvata problema circulatiei pietonilor si urcarea/coborarea NU MASCATA a acestora;
  + inca cateva mici detalii care vor reconfigura zona de coborare; altfel „Dumnezeu cu mila”!
  (idem va fi si cu podul dinspre pasajul Jiul)

 2. Acea proprietate – strada – (este vorba de bani multi) nu a apartinut la ELBA ci a fot daruita la I.I.S. ELBA in anii ‘960 la extindere; actualii „proprietari” ai lui Elba (dupa ce au luat fabrica pe aproape nimic) nu doresc sa o rupa in bucati, vor sa vanda totul, cladiri si teren (formulare corecta): recupereaza totul si chiar mai mult!

 3. mai bine ar extinde podul de pe Dragalina, iar de pe Podul Eroilor sa scoata piatra cubica si sa asfalteze

 4. Mai bine ar scoate mizeria aia de semafor de la podul dinspre gara.

 5. De facut sunt multe si daca e sa intrebi pe fiecare,vei avea o gramada de idei cu care ar trebui inceput,sau o gramada de prioritati. Important e sa se faca ceva.Primarul „alalalt” a facut afaceri cu ciorile lui,ne-a vandut centrul orasului si nu numai,astalalt ne face orasul santier.Imi aduc aminte cand se vorbea de pasajul ala de la Michelangelo,acum e gata,nu e bine?? Ba da,e bine,dar asa suntem noi oamenii,daca nu carcotim nu suntem sanatosi.

 6. Dupa masacrarea pirtelor Unirii, si Libertatii, introducerea liniilor de tren in subteran, introducerea vaporetelor pe Bega, urmeaza largirea la 4 benzi, a unui pod care da in curtea fostei fabrici ELBA, cand pasajul Jiul, unde se pierd ore zilnic, ar trebui sa fie prioritatea 0!

 7. 1. Daca discutam de prioritizari de largire, atunci:
  – podul Dragalina-gara, complet depasit, care are insa acces pe 2+2+(2×1 tram) dar „perpendicularele” trebuie corect gestionate,
  – podul de la M. Viteazul-Parvan aproape complet depasit, care are acces pe 2+2
  – podul de la fostele bai Neptun.
  – podul incriminat (Ero(r)ilor) – cu perspectiva redusa – dar obligaoriu (si asa) trebuie rezolvate coborarile, luata inapoi Strada Furata (chiar asa ar trebui denumita) si apoi o deschidere spre gara; sa nu se uite ca imediat in aval exista un pod cu 4 benzi, mult mai inalt (acolo se moare cu urcarile din ambele sensuri, in lungul canalului Bega)
  Alte idei, cu zecile, sa fie cine sa le auda (nu C.C. ca nu le pricepe)