Noutati :

Pod cultural de aproape 300.000 de euro intre Romania si Ungaria, intre Public si Teatru!

6 iulie, 2012 - 12:23 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. „Virtual Theatre” este un program cultural care va implica tineri artisti, actori, regizori, coregrafi, producatori, specialisti in IT, indrumati de 10 mentori, pentru a realiza o punte de cultura intre lumea teatrului si spectatori.

E-THEATRUM este un proiect conceput pentru a reuni producatori, e-traineri, tineri cu aptitudini artistice, actori si spectatori din spatiul romano-maghiar si de a realiza, impreuna, un pod cultural, care ofera noi posibilitati de comunicare si conexiune intre Public si Teatru, spun initiatorii proiectului, reprezentantii Teatrului Maghiar de Stat Csiky Gergely Timisoara si Inno-Motive Nonprofit Kft Szeged.

Valoarea proiectului, care se deruleaza in perioada 1 iulie 2012 – 30 iunie 2013, este de aproape 300.000 de euro, fonduri care provin din finantare europeana.

2.000 de tineri talentati, din cele doua tari, care doresc sa isi dezvolte aptitudinile artistice, vor fi implicati in programul „Virtual Theatre”. De asemenea, 50 de studenti la facultatile cu profil artistic din cele doua tari vor participa la pregatirea Corului Virtual, alaturi de tineri actori, regizori, coregrafi, producatori, specialisti in IT, sub indrumarea a 10 mentori.

Treizeci de tineri artisti, din Ungaria si Romania, vor fi implicati in intreaga derulare a proiectului, atat in componenta de e-learning, proiect-pilot, cat si in cadrul Corului Virtual care urmeaza sa fie creat.

Realizarea unui portal, a unui manual electronic de pedagogie artistica si a unui spectacol-duplex, sustinut simultan in cele doua tari, sunt cateva dintre rezultatele semnificative vizate de proiect.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...