Poate a treia oara va fi cu noroc. Dupa doua ratari, Primaria Timisoara mai face o incercare sa gaseasca un constructor care sa modernizeze pasarela Gelu – Crizantemelor, peste Bega

TIMISOARA. Cu proiect facut inca din 2019, si dupa doua licitatii ratate, Primaria Timisoara spera sa spaga ghinionul si sa gaseasca un constructor pentru a reabilita pasarela pietonala ce leaga strazile Gelu si Crizantemelor, intre cartierele Dambovita si Iosefin.

CITESTE SI: Noua maternitate care se construieste langa Spitalul Judetean Timisoara a ajuns la etajul IV 

La prima licitatie din 2021, au fost descoperite probleme mari si greseli in documentatia tehnica intocmita de municipalitate. La ultima incercare, lansata la final de iulie, niciuna dintre firmele interesate nu a mers pana la final.

Acum, administratia Fritz relanseaza acum procedura, pentru a treia oara, la acelasi pret estimat, 10.766.099 lei fara TVA, adica aproape 2.600.000 de euro cu TVA.

Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 1 noiembrie, iar castigatorul va avea la dispozitie 6 luni sa reabiliteze pasarela peste Bega.

La finalizarea lucrarilor de consolidare si modernizare, pasarela ar trebui sa fie prevazuta cu culoare pietonale si piste pentru biciclisti, precum si cu zone de spatiu verde. Ar trebui sa fie iluminata arhitectural si sa aiba parapete de protectie. De asemenea, proiectul prevede executarea de lucrari atat la supra-structura, cat si la deschideri, la bretelele de acces, la trepte si trotuare.

Primaria Municipiului Timisoara a depus o cerere de finantare pentru acest proiect prin programul national de investitii „Anghel Saligny”, insa nu a si primit banii de care avea nevoie. Prin acest program au fost asigurate insa fondurile pentru pasajul Solventul.

Pasarela care face legatura intre strazile Crizantemelor si Gelu a fost construita in 1949, iar de atunci nu a mai fost reabilitata complet niciodata. In prezent, este folosita de timisorenii care isi scurteaza, in acest fel, drumul de pe o parte pe cealalta a raului Bega, fara sa fie nevoiti sa ocoleasca mai bine de un kilometru, pana la cel mai apropiat pod.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...