PNL sustine reducerea taxarii muncii, astfel incat romanii sa primeasca mai multi bani (P)

Liberalii își mențin punctul de vedere în privința fiscalității. Președintele PNL Timiș, Alin Nica, spune că zvonurile lansate în ultima vreme privind impozitarea progresivă nu au o bază reală și nu fac decât să creeze panică în mediul de afaceri.

”Revenirea la impozitarea progresivă nu a fost discutată în coaliție. Cota unică și-a arătat avantajele de-a lungul timpului. Orice discuție asupra unei modificări fundamentale în fiscalitate poate fi purtată numai după digitalizarea ANAF. O asemenea discuție care se bazează pe informații provenite pe surse creează panică în zona mediului de afaceri din România”, a declarat Alin Nica.

Reintroducerea impozitării progresive nu a fost discutată și nici agreată în coaliție. Programul de guvernare a fost construit pe cota unică. La negocierile din coaliție care au avut loc în vară pe modificarea Codului Fiscal, PNL a susținut păstrarea cotei unice și neintroducerea impozitării progresive. Un proiect legislativ care să trateze această problemă poate să fie aplicabil numai după ce va fi încheiată digitalizarea ANAF, prognozată pentru cel târziu 2028, cum a declarat președintele ANAF. Până atunci sunt doar discuții pe acest subiect, fără propuneri concrete. Digitalizarea ANAF va schimba multe în gestionarea fiscalității în România. Atunci va putea avea loc o discuție așezată și fundamentată despre modificarea radicală a cadrului fiscal. PNL a susținut întotdeauna reducerea taxării muncii, astfel încât românii să primească mai mulți bani, iar mediul economic să fie stimulat să creeze mai multe locuri de muncă”, mai spune liderul liberal din Timiș.

PNL a anunțat că susține renunțarea la supraimpozitarea contractelor part-time, scăderea CAS, propunere inițiată deja de PNL în Parlament, precum și orice alt tip de măsuri care cresc veniturile, atât celor angajați la stat, cât și la privat, fără a afecta mediul de afaceri. România are acum un cadru fiscal stabil și atrăgător pentru investitori. O dovedesc cifrele macroeconomice din anul trecut, care arată că guvernul condus de Nicolae Ciucă a atras investiții străine directe la un nivel record: 11,3 miliarde euro (potrivit estimării BNR). PIB-ul a avut un avans de 4,8%. Acești indicatori se datorează măsurilor eficiente luate de guvernul premierului liberal Nicolae Ciucă și ne arată că economia românească se dezvoltă și are perspective de creștere sustenabilă.

”Nu putem periclita această situație pozitivă prin înăsprirea fiscalității care, în mod evident, ar sufoca economia. Asemenea discuții bazate pe informații pe surse neprecizate sunt nocive, pentru că generează instabilitate, neîncredere și panică în zona mediului de afaceri din România”, a mai spus președintele PNL Timiș.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Gelu spune:

    O dar vaaaai.Cat ne simtim de iubiti de cei de la PNL…
    Nu mai vin alegerile alea odata, sa fug repede sa pun stampila pentru ei ..
    Vaaai, vaaaai