PNL si PSD vor depune, joi, doua motiuni de cenzura

Partidul National Liberal si Partidul Social-Democrat au anuntat, miercuri, ca vor depune joi doua motiuni de cenzura pe tema Legilor Salarizarii pe care Guvernul si-a asumat raspunderea marti.

PSD si PNL au anuntat ca vor depune motiuni de cenzura pe Legea-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si pe Legea privind salarizarea in anul 2011 a bugetarilor. Motiunile ar urma sa fie citite in plen joi, iar dezbaterea acestora ar urma sa aiba loc luni.

Parlamentarii de la PSD, PNL si PC au anuntat si ca vor depune miercuri o contestatie la Curtea Constitutionala pe Legea educatiei, care a fost adoptata marti de plenul Camerei Deputatilor, dupa ce liberalii si-au retras semnaturile de pe motiunea de cenzura depusa. Ultima decizie a CCR a fost ca asumarea raspunderii este constitutionala, atata vreme cat este depusa o motiune de cenzura in Parlament.

Opozitia depune motiune de cenzura pe Legea Salarizarii

Adoptarea celor doua legi reprezinta o obligatie asumata cu partenerii externi si o conditie pentru eliberarea urmatoarei transe de la FMI. Legea Salarizarii prevede o crestere salariala de 15% pentru bugetari.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...