PNL anunta: Fara noi impozite si taxe pe 2024! (P)

Bugetul pe 2024 promovează investițiile statului în economie, crearea unui climat propice dezvoltării capitalului românesc și atragerea de investiții străine. Liberalii spun că bugetul pe anul viitor este o continuare a schimbării filozofiei de guvernare din perioada în care președintele PNL Nicolae Ciucă a fost premier, când creșterea economiei naționale și-a schimbat pilonul fundamental de pe consum pe investiții. De altfel, bugetul pe 2024 este alcătuit pe trei coordonate: creșterea veniturilor statului, reducerea cheltuielilor bugetare și combaterea evaziunii fiscale.

“Avem un buget orientat spre modernizarea serviciilor publice. Putem spune că anul 2024 este anul Educației, din punct de vedere bugetar, iar banii vor fi acordați atât pentru salarii, cât și pentru investiții consistente, cum ar fi: dotarea a peste 1.000 de laboratoare cu echipamente sau mobilier pentru peste 75.000 de săli de clasă de la școlile din țară. Creșterea salariilor la profesori va fi cu 20%. Într-o perioadă de un an, salariile cresc cu 50%. În Sănătate este prevăzută modernizarea unui număr de peste 3.000 de cabinete medicale de familie, peste 26 unități spitalicești modernizate, peste 760 milioane euro investiți în servicii medicale de prevenție”, spune președintele PNL Timiș, Alin Nica.

”Cetățenii au nevoie să interacționeze cu statul într-un mod cât mai rapid, eficient, modern și plăcut. Stabilitatea și predictibilitatea unui cadru fiscal sunt elementele-cheie după care se ghidează marile instituții financiare internaționale și investitorii străini, atunci când își fac calculele. De aceea, bugetul prevede păstrarea neschimbată a grilei de taxare și de impozitare, neintroducerea unor taxe sau impozite noi și interzicerea lărgirii vreunei baze de impozitare garantează predictibilitatea cadrului fiscal pentru întreg anul următor”, mai spune Alin Nica.

Liberalii au fost atenți și la măsurile sociale. ”Nu uităm nicio clipă că în țara noastră sunt și mulți oameni vulnerabili la care trebuie să ne gândim. Bugetul asigurărilor sociale prevede mărirea punctului de pensie, lucru care va continua trendul creșterii pensiilor, creat de PNL încă de la preluarea guvernării, în 2019. După o înghețare de câțiva ani, sunt crescute indemnizațiile veteranilor de război, ale văduvelor de război, ale foștilor deținuți politici, ale deportaților și ale revoluționarilor. Acest buget repară o nedreptate care a fost făcută oamenilor care merită toată recunoștința. De la 1 ianuarie, vor fi continuate programele de sprijin cu pachete de alimente, vouchere pentru rechizite pentru elevii proveniți din medii defavorizate și valabilitatea cardurilor de energie”, a adăugat liderul PNL Timiș.

De asemenea, PNL rămâne apărătorul Pilonului II de pensii administrate privat. ”Prin proiectul de buget pe 2024 se garantează configurația actuală a sistemului reprezentat de Pilonul II, fără a se aduce atingere randamentului investiției pe care românii o fac pentru perioada de după retragerea din activitate. Nu se va mai impozita contribuția, ci doar câștigurile, iar valoarea contribuției lunare va crește. Suntem încrezători că toate aceste priorități vor asigura o creștere economică durabilă care va duce destul de repede la o creștere a nivelului de trai pentru toți românii”, a mai spus președintele PNL Timiș.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...