Noutati :

PNL a adoptat criteriile de integritate pentru candidatii la alegeri. Ce trebuie sa respecte cei care vor sa devina primari?

11 decembrie, 2015 - 03:09 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: NATIONAL
1

Sa nu fie condamnati definitiv, dar nici macar urmariti penal, sa nu fi fost traseisti politici si sa nu fi plagiat. Acestea sunt cateva dintre criteriile pe care liberalii care vor sa intre in lupta pentru un scaun de primar trebuie sa le indeplineasca, daca vor sa aiba parte de sustinerea partidului.

Consiliul National al PNL a adoptat vineri criteriile de integritate pe care cei care vor candida la alegerile de anul viitor trebuie sa le respecte. Candidatii PNL nu trebuie sa fie membri sau colaboratori ai securitatii, sa nu fi avut functii in aparatul de conducere al PCR si sa nu fi fost ofiteri sub acoperire in regimul comunist.

De asemenea, ca sa primeasca sprijinul partidului, candidatii la fotoliile primariilor trebuie sa nu isi fi schimabat apartenenta politica astfel incat sa fie candidati pentru al treilea partid politic. Nu vor primi sustinere nici cei care sunt incompatibili sau in conflicte de interese, cei care au avut vreodata atitudini sau declaratii rasiste, xenofobe sau sovine, sau care au impozite restante, mai vechi de un an.

De asemenea, candidatii nu trebuie sa fie condamnati definitiv pentru coruptie sau acte de violenta, si sa nu aiba inceputa impotriva lor urmarire penala pentru luare sau dare de mita. Nici cei care sunt arestati, fie chiar si preventiv, nu vor avea sustinerea partidului.

Criteriile de integritate au fost adoptate cu majoritate de voturi. A existat un singur vot impotriva si o abtinere.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Foarte bine, la primari punetisi vizita medicala